Французькі винороби підрахували ціну “найсильніших морозів за десятиліття”

event 15:38 Вівторок 13 Квітня 2021 У СВІТІ

Винороби по всій Франції підраховують вартість декількох морозних ночей на цьому тижні, які загрожують знищити врожай винограду в деяких з найбільш відомих і престижних виноробних регіонах країни. Про це пише агентство France-Presse.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Уряд готує пакет екстреної допомоги після рідко низьких температур, які можуть завдати найсерйознішої шкоди за останні десятиліття посівам і виноградним лозам.

Від Бордо до Бургундії і від долини Рони до Шампані винороби в п’ятницю, 9 квітня, були на своїх полях, оглядаючи ушкодження.

Багато галузевих експерти кажуть, що збитки від температури до -6 ° C можуть бути найсильнішими за десятиліття, ще й тому, що минулого тижня на вулиці настала не по сезону тепла погода.

У долині Рони глава місцевого об’єднання виробників вина Філіп Пеллатон сказав, що це буде “найменший урожай за останні 40 років” з втратами 80-90% в порівнянні зі звичайними. За його словами, винороби “розбиті, в розпачі”, особливо сильно постраждав район Кот-Роті.

У Бургундії, де виробляються одні з кращих білих вин в світі, за оцінкою глави асоціації місцевих виробників, було втрачено “не менше 50%” врожаю цього року.

Не обійшло стороною і регіон Шампань, де глава національної асоціації виноробів CNIV Жан-Марі Барільер заявив, що було нанесено “велику шкоду”.

6 і 7 квітня, щоб пом’якшити дію морозу вночі, фермери по всій країні запалили тисячі невеликих вогнищ і свічок біля своїх виноградних лоз або фруктових дерев. Деякі заможні винороби найняли вертольоти, щоб тримати спеку близько до землі. Горіння було настільки сильним на південному сході, що призвело до утворення шару смогу над регіоном, в тому числі над Ліоном.

Поряд з виноградом, виробники ківі, абрикос, яблук та інших фруктів сильно постраждали разом з фермерами, які вирощують інші культури, такі як буряк і рапс.

Уряд оголосив “сільськогосподарську катастрофу”, тобто почне пропонувати фермерам фінансову підтримку, також Денорманді закликав банки і страхові компанії приєднатися до цих зусиль. За його словами, постраждало кілька сотень тисяч гектарів сільськогосподарських угідь.

Багато виноробів не застраховані від морозів через вартість покриття, а багато виробників вже зазнавали фінансових труднощів. Пандемія Covid-19 знизила попит на вино у всьому світі через закриття ресторанів і барів.

Експорт в США також постраждав від тарифів на французьке вино, введених колишнім президентом США Дональдом Трампом, в той час як життєво важливий британський ринок також постраждав через Brexit.

Джерело: сайт Meteoprog

Читайте також: Холостяк 11 сезон: Юлія “Зайка” розповіла, чим займаються дівчата, коли не йдуть на побачення

Теги:
Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward