Епідеміолог назвала місця, які є розсадником коронавірусу

event 16:31 Середа 25 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Лікарі повідомляють, що прогулянки на відкритому повітрі не несуть небезпеки.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Найвищий ризик заразитися на COVID є у громадському транспорті. Так вважає докторка медичних наук, епідеміологиня Ірина Колеснікова.

Коментар: Найвищий ризик — у громадському транспорті. Тому що далеко не всі приватні перевізники дотримуються вимог протиепідемічної безпеки, тобто щоби були зайняті лише сидячі місця і всі пасажири були в засобах захисту органів дихання“,— розповіла лікарка.

За словами Колеснікової, що стосується ресторанів і кафе, якщо дотримується відстань між столиками, якщо за одним столиком члени однієї родини, сімейна вечеря, то для них ризик мінімальний. Бо заходять вони у масці й офіціанти до них приходять у масках, а вони вже знімають маску, коли вживають їжу, напої. Це те саме, що вечеряти чи обідати вдома.

Коментар: Звичайно, небезпечно, якщо це масові заходи. Наприклад, знаю, що цього тижня у Києві розпочинається велика ювелірна виставка. На мій погляд, це абсолютно недоцільно, тому що в умовах великої щільності відвідувачів неможливо дотримуватися протиепідемічного режиму, а контролювати, скільки знаходиться в залі чи біля однієї вітрини, — теж неможливо“, — переконана медик.

Фахівчиня говорить, що такі заходи на тепер абсолютно недоцільні, і люди, які їх відвідують, абсолютно безвідповідальні. Тим більше, що, відверто кажучи, ювелірні вироби — це не предмети першої необхідності для вжитку.

Коментар: Натомість зараз рідшають прогулянки на відкритому повітрі. Тому що погода, принаймні в Києві, тому не сприяє. Там вже, де є сніг, де цікаво і приємно і дітям, і дорослим, прогулянки на відкритому повітрі не несуть небезпеки“, — додає Колеснікова.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Лише у 13% хворих”: кашель не є головним симптомом COVID-19

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward