“Доступна іпотека 7%”: куди жителям Рівненщини звертатися за кредитом на житло

event 14:54 Понеділок 01 Березня 2021 ПОДІЇ

Україні перші родини отримали кредити за програмою “Доступна іпотека 7%”. Церемонія підписання договорів між банками та позичальниками відбулась під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Розвиток правосуддя”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Вітаю щасливих власників квартир. Ті, хто хоче покращити свої житлові умови, можуть долучитися до програми. Звертайтеся в банки, їхній список і список агентів можна знайти на сайті Фонду розвитку підприємництва. Необхідні для отримання кредиту кроки також можна знайти на сайті“, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як додав заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, у рамках програми “Доступна іпотека 7%” перші кредитні угоди з позичальниками підписують АТ “ОТП Банк” та АБ “Укргазбанк”. Так, перші іпотеки отримають сім’ї Лапченко і Максим’юк.

Про іпотечну програму можна дізнатися на сайті Фонду розвитку підприємництва, а за деталями слід звертатися до банків, які беруть участь у ній.

Стати учасником державної програми може будь-яка українська родина, іпотека може надаватися під житло на первинному ринку, майнові права на квартири та будинки з ділянками, а також квартири на вторинному ринку, які були введені в експлуатацію після 2018 року.

Нагадаємо, нещодавно перші сім українських банків підписали угоду з Фондом розвитку підприємництва про компенсацію з держбюджету частини кредитної ставки до рівня 7% річних. Це – ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Глобус банк, ОТП банк, Мегабанк, Кредобанк.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Відзавтра у Раді запрацюють камери та сенсорні кнопки проти “кнопкодавів”

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward