Дівчинка в школі зламала хребет, а їй приписали мазь та відправила додому

event 15:06 Середа 26 Січня 2022 Здоров'я

В Мелітополі дівчинка зламала хребет, а їй приписали мазь та відправили додому.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

У Мелітополі Запорізької області школярка отримала перелом хребта на шкільному подвір’ї. Спершу у лікарні серйозних травм у дитини не виявили, але МРТ підтвердило перелом кількох хребців.

Пригода сталася у школі №15 Мелітополя Запорізької області. 11-річна школярка Настя Тарасова зі своєю мамою йшли до школи. На подвір’ї навчального закладу дитина послизнулася і впала на землю, вдарившись спиною.

Її мама Вероніка спробувала підняти доньку, але побачила, що в неї посиніло обличчя. Як виявилося, через больовий шок у Насті зупинилося дихання.

Класна керівниця дівчинки, яка саме приїхала на роботу, відвезла її з мамою до приймального відділення ТМО.

Там Насті зробили рентген і не виявили серйозних травм. Лікар-травматолог оглянув дитину, діагностував забій, прописав мазь і порадив звернутися до хірурга.

Оскільки дитина впала в п’ятницю, а лікарі нічого страшного не виявили, вихідні мама дівчинки мазала їй спину маззю. У понеділок вона звернулася до Центру первинної медико-санітарної допомоги №1. 

Там одразу запідозрили компресійний перелом хребта та порекомендували зробити МРТ, яке підтвердило – у дитини перелом п’яти хребців грудного відділу. Хірургиня сказала Вероніці, що Настю треба транспортувати до Запорізької обласної лікарні самостійно.

Коментар: “Покладіть її на заднє сидіння та везіть, –  порадила фахівчиня.

Мама дівчинки запідозрила, що людину з переломом хребта так не транспортують, проте лікарка наполягала на своєму і навіть відвела її до завідувачки центру.

Там, за словами жінки, на неї почали кричати, сказали, щоб вона сама телефонувала до обласної лікарні та домовлялася, а для транспортування дитини викликала таксі.

Читайте також: “Чий прапор висить – того і Крим”: депутат від ОПЗЖ оскандалився заявою про півострів

Жінка у розпачі звернулася до керівниці станції швидкої медичної допомоги. Її очільниця Світлана Краснова взяла на себе відповідальність.

Джерело

Автор:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward