Дієтологи назвали продукти для схуднення, які можна їсти перед сном

event 22:38 Понеділок 08 Листопадаа 2021 Здоров'я

Вночі обмінні процеси знижуються, але повністю не відключаються. Швидкість метаболізму надвечір знижується на 30%. Ті калорії, які ви з’їсте на вечерю, підуть на підтримку активності вашого тіла.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Калорійність вечері не повинна перевищувати 300 ккал, причому вона повинна складатися з комбінації білків і вуглеводів. Білки – це ситість, вуглеводи – паливо, у якому згоряють жири.

Давайте розбиратися, які продукти можна їсти на ніч, щоб не завдати шкоди організму.

  1. Біле м’ясо. Тушковане, запечене або приготовлене м’ясо курки чи індички – найкращий продукт на ніч при схудненні. Головне не використовуйте олії при термічній обробці – це підвищує калорійність на 30-40%.
  2. Морська риба. Цей корисний продукт буде ще доречнішим, ніж м’ясо птиці. На відміну від прісноводних мешканців, морські багаті мікроелементами, які необхідні для синтезу білків шкіри – колагену та еластану.
  3. Кальмари. Це найбільш дієтичний варіант морепродуктів, який наповнений не лише білком, а й йодом. Кальмари корисні для нормальної діяльності щитовидної залози, що підтримує певну швидкість обміну речовин.
  4. Яйця. Вони корисні не лише як сніданок, а й перед сном. Курячий білок збалансований за амінокислотним складом, а це означає, що в організм потраплять усі необхідні речовини.
  5. Сочевиця. Це відмінне джерело білка та складних вуглеводів. Її можна сміливо рекомендувати вегетаріанцю, адже продукт містить незамінні амінокислоти. А при поєднанні з нутом можна отримати цілий набір амінокислот.
  6. Картопля. Не дивуйтесь, але цей продукт також можна їсти перед сном при схудненні. Якщо його правильно приготувати, він може стати гарним гарніром до м’яса. Зваріть його у мундирі, але не до повної готовності. Картопля повинна бути трохи сирою і залиште під кришкою на 2 години. Така махінація посприяє крохмалю перетворитися на пробіотик – їжу для корисних бактерій, що мешкають у кишечнику.
  7. Зелені овочі. Листовий салат, огірки, болгарський перець – це низькокалорійні джерела складних вуглеводів і водорозчинних вітамінів.
  8. Лляне насіння. Цей корисний нічний продукт багатий на вітаміни омега-3, який необхідний для синтезу клітин шкіри. Ви можете посипати лляним насінням салат чи м’ясо. 1 чайна ложка покриє третину добової норми.
  9. Творог. У вологому вигляді цей продукт дає почуття ситості на 1,5-2 години. Якщо приготувати з нього запіканку чи сирники, відчуття насичення триватиме до 4 годин.
  10. Зелені кислі яблука. Для вечері їх краще запікати. Кислоти, що містяться в них, стимулюють апетит. Додатковий бонус яблук – пектин, який є їжею для бактерій та корисної мікрофлори кишечника.

Джерело

Читайте також: Лікарі назвали три справжні причини головного болю

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward