Дієтолог назвав найкорисніший вид хліба

event 13:56 Неділя 03 Травня 2020 ПОДІЇ

Хліб на прилавках магазинів різний, тому вибрати хороший здоровий продукт буває досить складно.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

За словами Кері Ганс, автора книги “Дієта малих змін”, хліб може стати надзвичайно корисною добавкою до раціону. 

Якщо збираєтеся купити хліб — купіть краще цільнозерновий. Справа в тому, що в цільнозернових продуктах зерно використовується повністю. 

Коментар: “Це ендосперм, проростки та висівки, які забезпечують вашому організму необхідну клітковину, білки, вітаміни, мінерали“, — розповідає Кері Гласман, ліцензований дієтолог – нутриціоніст.

Експерт пропонує придивитися до неочищеного ячменю, бурого рису, цілісного вівсу або неочищеного льону. Вони допоможуть отримати різні смакові відчуття і все ті ж поживні речовини.

Справа в тому, що цільнозерновим називають навіть той хліб, в якому є всього 51% спеціальних інгредієнтів. Саме тому так важливо упевнитися на маркуванні етикетки, що обраний вами продукт на 100% цільнозерновий.

Важливо, щоб в хлібі не було консервантів, барвників і штучних ароматизаторів. Фахівці радять обходитися без продуктів, в складі яких є частково гідрогенізовані масла і добавки зі складною назвою. 

Також клітковина необхідна для живлення. Вона допомагає відчувати ситість, стимулює здорову кишкову перистальтику та покращує здоров’я травного тракту. 

Згідно з рекомендаціями правильного харчування США, на добу потрібно споживати близько 30 г клітковини. А 50% щоденного прийому злакових повинні складати саме цільнозернові продукти.

Джерело: сайт UKRHEALT

Читайте також: Пухнастий рятівник: у Канаді пильний кіт врятував сім’ю під час пожежі

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward