Дієтолог назвала найкорисніший сорт шоколаду

event 12:51 Вівторок 12 Травня 2020 ПОДІЇ

Науково встановлено, який вид шоколаду є найбільш корисним для нашого організму.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Про це в соцмережі Facebook написала лікар-дієтолог Наталія Мальцева.

Коментар:Сьогодні видів і сортів цієї солодощі відомо безліч, але, безумовно, найкориснішим є гіркий шоколад. “Гірким” він називається через великий вміст какао – не менше 72%, а ще краще 82%. Перше, що можна відчути, коли ви з’їдаєте часточку-другу, – поліпшення настрою“, – розповіла Мальцева.

Також, вона зазначила, що високий вміст какао-бобів сприяє виробленню серотоніну, який і викликає прилив щастя.

Флавоноїди в складі гіркого шоколаду запобігають появі передчасних зморшок, а також знижують вірогідність виникнення раку шкіри. Крім того, вони зменшують шкоду від негативного впливу ультрафіолетового випромінювання, а поліфеноли покращують кровообіг і знижують тромбоутворення.

Дієтолог також пояснила, що у любителів цього сорту шоколаду лікарі відзначають низькі ризики виникнення цукрового діабету.

Теобромін, який входить до складу гіркого шоколаду, тримає в тонусі серцевий м’яз, тоді як натуральні антиоксиданти зміцнюють імунітет.

На відміну від інших видів шоколаду, гіркий має невисокий глікемічний індекс, і його вживання позитивно позначається на функціонуванні підшлункової залози.

Не менш важлива корисна властивість цього смачного продукту – зменшення больових відчуттів у жінок під час критичних днів.

Коментар:Крім користі у будь-якого продукту є протипоказання. Шкода у випадку з гірким шоколадом виникає за умови надмірного споживання. Щоб не завдати шкоди здоров’ю, потрібно з’їдати не більше 20-25 г від плитки. Надмірне вживання шоколаду завдає сильної шкоди здоров’ю, і це не тільки цукровий діабет і зайва вага“, – сказала дієтолог.

Дієтолог також зазначила, що в разі переїдання шоколад може спровокувати появу серйозних проблем зі здоров’ям.

Джерело: сайт ChangeUA

Читайте також: Лікар Комаровський розповів, коли можна буде відпочити на морі

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward