Деякі країни Європи вимагають послабити санкції проти росії

event 12:21 Вівторок 28 Листопадаа 2023 Війна

Група держав-членів ЄС наполягає на пом’якшенні пропозицій Європейського Союзу, спрямованих на припинення обходу санкцій проти росії через треті країни. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Виконавчий орган блоку запропонував заборонити імпортерам перепродавати так звані високопріоритетні предмети. Наприклад, напівпровідники, які використовуються у зброї або потрібні для їх виготовлення — до росії або для використання у рф. А також вимагати внесення суми на депозитний рахунок для забезпечення відповідність.

Відповідно до останніх пропозицій щодо санкцій ЄС, щонайменше половину цієї суми буде перераховано до трастового фонду для України, якщо контракти будуть розірвані. 

Але дипломатичні представники групи великих держав-членів цього тижня висловили ряд занепокоєнь щодо пропозицій, включаючи сумніви щодо їх законності та того, чи можна вимагати таких гарантій і положень від імпортерів.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли скільки російських “Кинджалів” збили установки Patriot

За інформацією анонімних джерел, країни також хочуть звузити сферу дії потенційних статей і перелік товарів, на які поширюватиметься запропонований захід. Ці країни-члени також стурбовані тим, що договірні вимоги можуть поставити європейські компанії в невигідне конкурентне становище.

Інші країни-члени, включаючи країни Балтії, підтримують ці пропозиції.

Дискусія виникає в той момент, коли ЄС працює над тим, щоб обмежити можливість москви отримати ключові товари, які використовуються у військових цілях, через треті країни, такі як Казахстан, Сербія та Туреччина. 

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward