Чи можна завагітніти під час місячних?

event 16:33 Вівторок 28 Березня 2023 Здоров'я

Більшість представниць прекрасної статі впевнена, що під час менструації, а також за кілька днів до і після неї можна сміливо насолоджуватися сексом, не хвилюючись, що завагітнієш.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Теоретично, це можливо, але ймовірність вагітності під час місячних досить низька. Це тому, що яйцеклітини, які відповідають за вагітність, зазвичай виходять з яєчників серед циклу, а не під час менструації. Крім того, кров’яний викидень може утруднити спермі проникнення в матку, тому що він може знизити рухливість сперматозоїдів.

Також варто зауважити, що вагітність під час менструації може бути небезпечною, оскільки це збільшує ризик інфекцій та ускладнень вагітності. Тому рекомендується використовувати захисні засоби під час всіх стадій циклу, а не тільки під час овуляції.

Щоб уникнути небезпеки вагітності під час менструації, рекомендується використовувати захисні засоби, такі як презервативи або контрацептивні засоби, протягом всього циклу. Крім того, під час менструації ризик зараження інфекцією збільшується, тому важливо дотримуватись особистої гігієни та використовувати гігієнічні засоби, такі як тампони або прокладки, і змінювати їх регулярно.

Читайте також: СБУ затримала прикордонника, який намагався “злити” фсб інформацію про охорону кордону

Крім того, якщо ви плануєте вагітність, краще розпочати спостереження за овуляцією за допомогою календаря, базальної температури, тестів на овуляцію або звернутися до свого лікаря за порадою щодо використання інших методів спостереження за овуляцією. Це допоможе вам збільшити шанси на успішну вагітність та допоможе уникнути небажаних вагітностей в інші дні циклу.

Чим небезпечний статевий акт під час місячних

Ще один важливий момент: статеве життя під час місячних – це негігієнічно і небезпечно. Якщо статевий акт припав на час місячних, збільшується ймовірність закидання менструальної крові з матки через труби до черевної порожнини, що сильно збільшує ризик виникнення зовнішнього ендометріозу. Це дисгормональна патологія, за якої клітини оболонки матки виявляються за її межами, тобто викидаються разом з кров’ю з матки, а потім чіпляються і приживаються на кишечнику, яєчниках, очеревині, що згодом призводить до появи кист, спайок та інших утворень. Але найнебезпечніше те, що ендометріоз дуже часто призводить до безпліддя.

А ще статевий акт під час місячних збільшує ризик виникнення захворювань, які передаються статевим шляхом, оскільки внутрішня оболонка матки в цей момент оголена і відкрита для будь-яких інфекцій.

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward