Чи можна пити воду після повторного кип’ятіння?

event 17:48 Вівторок 17 Січня 2023 Суспільство
vodopostachannia

Повторне кип’ятіння води значно змінює її хімічний склад. Адже в процесі кип’ятіння деякі сполуки зникають. 

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Вода – обов’язковий ресурс для життя людини. Для того, щоб зробити воду придатною до пиття, щоб знищити бактерії і віруси, які містяться в ній, її необхідно обов’язково кип’ятити. Це не стосується чистої води.

Буває так, що в чайнику залишається рідина і туди просто її доливають і знову кип’ятять.

Що відбувається, коли ви повторно кип’ятите воду

Повторне кип’ятіння питної води, мінеральної води та джерельної води змінює її хімічний склад, оскільки вода містить інші сполуки.

Це пов’язано з тим, що при кип’ятінні води частина її викидається в атмосферу у вигляді пари, де концентруються залишилися хімічні речовини.

Це не є проблемою для здоров’я при використанні чистої питної води, хоча повторне кип’ятіння жорсткої води може призвести до утворення вапняних відкладень білого нальоту всередині чайника та водонагрівача.

Більшість людей вважають, що ці мінерали покращують смак води і роблять її більш здоровою. Однак повторне кип’ятіння води з високим вмістом кальцію (жорстка вода і мінеральна вода) може бути проблемою для людей з каменями в жовчному міхурі, каменями в нирках, артритом або атеросклерозом.

Повторне кип’ятіння води може вплинути на смак

Повторно кип’ячена вода може вплинути на смак кави або чаю. Це пов’язано з тим, що прісна вода містить багато крихітних бульбашок повітря.

Коли ви нагріваєте воду, розчинені гази злегка підвищують кислотність води, що дозволяє краще екстрагувати ароматичні молекули. Деякі люди також стверджують, що кип’ячена вода не має смаку. Тому найкраще заварювати каву або чай свіжою холодною водою.

Автор:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward