Чи можна їсти кісточки гранату: чим він корисний

event 13:30 Неділя 03 Вересня 2023 Здоров'я

Назва граната походить від латинського granatus, що означає «зернистий». Трапляються більше десяти сортів, що відрізняються один від одного на смак. Кольори сортів мають деякі відмінності. Поєднує їх те, що плоди складаються з безлічі зерен. Вони відокремлені між собою мембраною, пише Pixel inform.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Про те, яку користь приносять плоди та сік граната для профілактики багатьох захворювань, піде розповідь у цій статті і чому варто включити гранат у свій повсякденний раціон.

Корисні якості гранату

Гранат вважається одним із найпотужніших антисептиків рослинного походження. При стоматиті, ангіні та фарингіті непогано прополоскати рот і горло відваром зі шкірки граната або розчином соку.

Дубильні речовини, що містяться в соку або відварі, діють болезаспокійливо, а інфекція вбивається органічними кислотами.

Гранат містить безліч вітамінів B6, B12, C і P. Ці вітаміни уповільнюють процес старіння. При пошкодженні шкіри покращують процес відновлення, роблять шкіру еластичною та гладкою.

Небагато плодів, допустимих для вживання діабетикам. Гранат один із них. Вживання чотири рази на день, перед прийомом їжі всього половини чайної ложки соку гранату, сприяє значному зниженню цукру в крові у хворих на цю хворобу.

Сік граната, а також його зерна, допомагають тим, у кого зник апетит, відновлюючи процес травлення, за рахунок прискорення обміну речовин. Так як у соку граната велика кількість кислот, рекомендується розбавляти водою. Дієтологи радять вживати зерна гранату у приготуванні салатів.

Крім підтримки імунітету гранат допомагає при анемії, відновлює енергію після тривалого захворювання. Той, хто постійно їсть ягоди прямо з кісточками, помічають стабільність роботи нервової системи, нормалізацію сну та відсутність головного болю.

Косметологи радять виготовляти крем із суміші трохи підсмажених та товчених кірок гранату, оливкової олії або вершкового масла. Рекомендується такий крем для жирної шкіри обличчя.

Читайте також: Медики назвали корисні властивості дині

Чи їдять кісточки?

Так як у кісточках міститься багато вітамінів E і F, які нормалізують гормональний баланс організму, а також стимулюють роботу кишечника, їсти їх не тільки можна, а й потрібно.

Існує тільки одна умова-кишечник має бути здоровим. Якщо є захворювання кишечника, тоді лікарі не радять їсти гранат, а тим більше кісточки.

Дітям гранат корисний для підтримки апетиту та зміцнення ясен. До трьох років гранат ще не рекомендований для незміцнілого кишечника. Кісточки, тим більше, вживати не можна.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward