Чому в гостях не можна мити посуд: багато хто навіть не здогадується про це

event 16:58 Понеділок 06 Лютого 2023 БЛОГ

Після святкового застілля деякі уважні гості можуть запропонувати свою допомогу у прибиранні зі столу. Здавалося б, це зовсім невинна пропозиція і боятися її не варто. Але не все так просто, пише Главред.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Наші предки вірили в особливу силу деяких домашніх ритуалів. І тому з’явилася низка прикмет, зокрема щодо того, що буде, якщо мити посуд у гостях.

Вважалося, що під час миття посуду відбувається очищення не лише на матеріальному рівні, а й на енергетичному. Адже столові прибори, якими ми користуємося, тримають у собі певну енергетику. Також їжа здатна накопичувати у собі як позитивну, так і негативну енергетику. Тому процес миття посуду впливатиме і на атмосферу вдома.

Кому можна мити посуд у гостях

Є низка ситуацій, коли немає нічого страшного у тому, що гості допоможуть вам прибирати зі столу і помити посуд. Зокрема, це допустимо:

  • Незаміжній дівчині – вона може “намити” собі жениха. Проте не можна незаміжній дозволяти мити посуд вдома у заміжньої, інакше є ризик, що вона “забере” чоловіка з дому. А от в сім’ї неодруженого хлопця якраз непогано, щоб посуд помила незаміжня дівчина – це сприятиме тому, щоб він скоро одружився.
  • Другу сім’ї, який часто буває у гостях, якщо ви впевнені, що він не має ніяких поганих помислів.
  • Далеким родичам, особливо тим, зустрічі з якими ви довго чекали – це принесе вам нові зустрічі та подорожі.
  • Дівчині у домі своїх батьків – якщо вдома у них були сварки або “натягнута атмосфера”, то після цього все почне налагоджуватися.
  • Мамі вдома у дітей – це принесе щастя.
  • Кровним родичам.

Також немає ніяких застережень щодо миття у гостях дитячого посуду. Діти мають чисту і невинну енергетику, тому це їм ніяк не зашкодить.

Читайте також: Гороскоп на 7 лютого 20223 року за картами Таро для всіх знаків зодіаку

Кому не можна мити посуд у гостях

  • Заміжній жінці не можна мити в гостях ножі та виделки – це може призвести до сварки серед чоловіків у цьому домі або до зради.
  • Чужим людям не можна мити посуд вдома у незаміжньої дівчини – вважалося, що таким чином можна “змити” її щастя, і вона ризикує ніколи не вийти заміж.
  • Незаміжній дівчині вдома у заміжньої – адже є ризик, чоловік піде з дому до іншої. Якщо ж під час миття посуду вона розіб’є тарілку чи миску, то може зруйнувати сімейне щастя.

Причина того, чому не можна мити посуд у гостях, криється у ризиках ще й для самого гостя, а не лише для господарів дому. Так, якщо після застілля помити увесь посуд за собою та господарями, то можна забрати собі усі нещастя дому.

Також якщо гість помиє ніж, то він може потім посваритися з господарями дому.

Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward