Через маштабне виверження вулкану на Карибах, людям немає чим дихати (відео)

event 12:45 Середа 14 Квітня 2021 ПОДІЇ

На Карибських островах, а саме на острові Сент-Вінсент, відбувається одне з найбільших вивержень вулкану на планеті з початку ХХІ сторіччя. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Там от-от вибухне стародавній вулкан Суфрієр. На щастя, природне лихо досі не викликало жодної людської смерті. Приблизно третина острова закрита для відвідування, з населених пунктів, найближчих до місця катастрофи, евакуювали приблизно 16 тисяч людей. Повітряний простір також залишається закритим, у деяких містечках виникають перебої з електро- і водопостачанням. 

Деякі люди намагаються не виходити на вулицю, оскільки попіл перетворюється під дощем на щось схоже на цемент, що ускладнює ходьбу або водіння.

Коментар: “У нас багато попелу та через це іноді важко дихати, — розповідає 19-річна Арія Скотт, студентка. — Я не виходжу на вулицю, тому що не хочу ризикувати”.

На сьогодні найпотужніший вибух на вулкані стався 13 квітня. Ерусцилла Джозеф, директор Центру сейсмічних досліджень університету Вест-Індії, попередила, що виверження може спричинити селі, оскільки попіл потрапить у річки.

Коментар: “Ми очікуємо, що найближчими днями або тижнями відбудеться більше вибухів”, — говорить вона.

https://www.youtube.com/watch?v=g3jtSBaSkd8&t=362s

Суфрієр — один із найбільш стародавніх вулканів у Вест-Індії. Його вік становить приблизно 60 млн років. Він розташований у північній частині острова Сент-Вінсент, що у Карибському морі. За нашу еру він вивергався як мінімум 160 разів. Виверження призводили до значного збитку, особливо у сільському господарстві, і були однією з причин переорієнтації економіки із сільського господарства, як основної галузі, на туристичну сферу.

Джерело: сайт Greenpost

Читайте також: Французькі винороби підрахували ціну “найсильніших морозів за десятиліття”

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward