Часник виросте розміром з яблуко: прості секрети вдалого врожаю

event 09:59 Понеділок 20 Лютого 2023 БЛОГ

Для багатьох і досі загадка, як виростити крупний часник, хоч це і традиційна культура на українських городах. Існує не так вже й багато секретів, аби врожай часника тішив вас якістю та розмірами, пише уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як виростити хороший часник – таємний лайфхак

Досвідчені городники знають секрет, який гарантує щедрий врожай часнику. Він криється у часникових стрілках та довгих листках, а точніше їхньому видаленні та зав’язуванні.

Річ у тім, що поживні речовини рослини йдуть вверх – до стрілки та листків, а головка часника через це росте повільніше. Спробуйте обрізати часникові стрілки після їхньої появи, а за тиждень до збору врожаю зав’яжіть на вузол довгі листки рослини. Такий хитрий трюк здатен збільшити розмір плодів на 30-40 %.

Читайте також: Сирна запіканка в духовці і мультиварці: смачні рецепти

Як виростити великий часник – загальні поради

  • Ґрунт. Почніть із підготування землі. Потурбуйтесь про те, щоб грядка була промульчованою. У пухкому ґрунті зробіть неглибокі борозни, посипте дно піском та висадіть зубці-насінини.
  • Зимова посадка. Якщо ви садите часник на зиму – прикрийте його гілками смереки, або поліетиленовою плівкою. Таким способом ви зможете врятувати його від аномального морозу.
  • Розпушування та полив. Існує один лайфхак, як виростити хороший часник швидше, ніж зазвичай. Варто періодично розпушувати ґрунт, коли часник почав проростати. Не забувайте про регулярний полив. Молодий часник потребує поливу раз на тиждень. Після формування головки часнику потрібен полив раз у місяць.
  • Удобрювання. Часник, як і всі інші культури, вимагає удобрювання. Весною після появи перших паростків удобріть часник азотними добривами. Це одноразова процедура. Потім можна періодично удобрювати попелом.

Інколи часник залишається дрібним, попри усі намагання його врятувати. Ймовірно, сорт просто виродився. Спробуйте замінити насіння. Крім того, на ринку багато сортів крупного часника. Спробуйте й таку новинку.

Тепер ви знаєте всі секрети, як виростити великий часник на дачі. Сподіваємося, у новому сезоні врожай вас потішить.

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward