Білоруси зможуть переїхати до іншої країни тільки з дозволу держави

event 17:21 Четвер 23 Листопадаа 2023 У СВІТІ

Відтепер громадянам Білорусі, які хочуть виїхати з країни на постійне місце проживання, потрібно буде отримати дозвіл у міграційних органах за місцем проживання, а не в білоруському консульстві, як це було раніше.

Це випливає з опублікованої на Національному правовому порталі ухвали Ради міністрів Білорусі, передає Медіазона.

Заяву слід подавати до територіального підрозділу з громадянства та міграції. 

Разом із заявою, як і раніше, потрібно заповнити анкету з питаннями про освіту. А також спеціальність, податкові зобов’язання, аліменти, а також вказати контакти родичів.

Натомість у міграційних органах перевірять, чи не заборонено заявнику виїзд з країни. Насамперед до таких категорій належать боржники та військовозобов’язані.

Протягом 20 днів держоргани опрацьовують запити. Ще до 15 днів займає підготовка рішення щодо оформлення виїзду для постійного проживання за межами Білорусі або про відмову в ньому. 

Після отримання дозволу на виїзд у паспорті заявника буде поставлено позначку з датою дозволу про виїзд на постійне проживання.

Читайте також: У Великій Британії кількість українських мігрантів сягнула рекордної кількості 

Раніше на штампі вказували конкретну країну виїзду, зараз штамп зробили універсальним – країна виїзду на ПМП у ньому не вказується.

Відмовити у дозволі можуть, якщо заявник підробив документи або подав неправдиву інформацію, а також якщо він має обмеження на виїзд, заборгованість або невиконані зобов’язання. Не дозволять виїхати й у тому випадку, якщо у Білорусі без законного представника залишиться неповнолітній або неповнолітньому буде оформлено виїзд без законного представника. 

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward