Арахамія анонсував ухвалення законопроєкту про демобілізацію і мобілізацію до кінця року

event 09:46 Четвер 23 Листопадаа 2023 ПОЛІТИКА

До кінця 2024 року у Верховній раді планують ухвалити головний законопроєкт, який врегулює питання мобілізації та демобілізації.

Про це заявив глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

“Є декілька кластерів питань, які стоять на порядку денному. Вони зараз всі оформлені або в окремих законодавчих ініціативах, або зараз ми на комітеті намагаємося зробити такий більш комплексний інтегральний законопроєкт.

Перший кластер – це що робити з людьми, які два роки без ротації воюють на фронті. Вочевидь, що треба якусь відповідь на це питання давати… Друге питання. Чому не можуть демобілізуватися інваліди (люди з інвалідністю – прим. ред.) першої та другої групи. Це дуже дивна ситуація. Що якщо у вас в родині є інвалід (людина з інвалідністю – прим. ред.), то ви маєте право демобілізуватися, щоб доглядати за ним. А якщо ви самі інвалід першої чи другої групи, і якимось чином ви опинилися серед військових, то у вас немає права на демобілізацію. Ми це будемо виправляти.

Третє. Людина, яка була в полоні, була забрана з полону додому, зараз не має права бути демобілізованою. На наш погляд, треба надати право таким людям бути демобілізованими”, – зазначив Арахамія.

Читайте також: ФСБ заявила, що українець збирався підірвати високопоставленого російського командира

Також Арахамія наголосив на необхідності збільшення потужності ТЦК з точки зору мобілізації

“Є ініціатива, яка розділяє питання бійці, умовно, на фронті та бійці, які працюють на підприємствах оборонно-промислового комплексу”, – додав він.

За словами Давида Арахамії, треба спочатку розробити на комітеті законопроєкт.

“Це буде зареєстровано як комітетський законопроєкт або окремий законопроєкт, який підпишуть всі члени Комітету та лідери фракцій, щоб був певний консенсус з цього питання. Я думаю, що до середини грудня буде перше читання. А до кінця року ми будемо намагатися його розглянути”, – підкреслив він.

Останні новини
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward