Українське село стане взірцем для усього світу — блог Дмитра Соломчука

event 11:36 Середа 06 Квітня 2022 БЛОГ

… а там ще огірочки посіємо!

Мабуть, зараз чимало українців ставить собі запитання: а як усе це відбудувати, що робити після перемоги?

Як підіймати країну?
Чим займатись?
І, врешті, з чого почати?

Україна зіштовхнулася з реальним викликом – потрібно відновлювати всю економіку. Геть усе: дороги, мости, школи, лікарні, будинки, інфраструктурні об’єкти, підприємства, магазини, торгові центри, будинки адміністрацій.

Орда фактично знищила нашу економіку і ми будемо відновлювати все з нуля. Як кажуть англійці, “fresh start”.

Це буде вкрай важко, але також відкриває і безліч нових можливостей.

Якщо глибоко видихнути і відкрити мозок для усвідомлення та розуміння нашої ситуації, то тут треба робити тільки одну правильну річ – будувати. І будувати треба все так, як ніколи не було раніше: за останніми технологіями, віяннями у дизайні та науці, використовувати усі нові та перспективні розробки.

Разом із важкими наслідками війни Україна має шанс відновлюватись з “чистого листа”. Кабмін, Президент Володимир Зеленський, Верховна Рада вже прийняли низку вкрай важливих рішень, які сприятимуть швидкому відновленню економіки: спрощення митного контролю, радикальне зниження податків, скасування маси бюджетних платежів, прозорість та швидкість у прийнятті адміністративних рішень та погоджень.

Для українців створили епоху, коли відкривається просто невичерпний перелік можливостей. Фактично, усе зараз можна почати і зробити. Нам допомагатиме увесь світ, хоча і не відбудує усе за нас. Нам самим треба братись до роботи і видумувати, втілювати, наслідувати та видозмінювати досліджене, використовувати та застосовувати. Зараз кожен, хто вважав, що колись не встиг, має шанс впрягтись і тягнути на повну!

Наша команда прийняла для себе рішення почати відновлювати українське село. І ми хочемо, щоб воно стало взірцем для цілого світу. Україна багата родючими землями.

Це не єдиний наш економічний козир, але ми реально є годувальниками чверті світу. Тому зараз хочемо використати таку можливість. Як ми бачимо нове українське село?

Це високотехнологічне поселення, у якому застосовуються та використовуються усі найновіші технології та розробки у екологічно-чистому будівництві, відновлюваній енергетиці, рекуперації води та ощадливому землекористуванні.

Красиве, продумане планування поселення та будинків, нові, міцні дороги, чисті вулиці з якісним сучасним освітленням та озелененням, культурні центри та історичні пам’ятки, яких так багато ще є по наших селах, мінізавод з переробки побутового сміття та відходів, що одночасно працює і як газогенерувальна станція для потреб жителів села.

Ми бачимо наших нових селян такими, що живуть на своїй землі як господарі, працюють на новітній техніці, мають абсолютну безпеку та юридичну захищеність, отримують максимальний зиск та задоволення від того, де вони живуть і чим займаються.

Ми віримо, що нове українське село може дати той потужний поштовх всій економіці України, якого так потребує зараз наша країна.

Українець завжди тягнеться до своєї землі, з якої походить і до якої історично приріс своїм корінням. Тому ми бачимо, як українська земля проросте новим врожаєм. Як на ній будуватимуться абсолютно нові села з новими ґаздами.

Як українець більше не тікатиме з села в місто, а повертатиметься туди разом зі своєю сім’єю. І як у новому українському селі буде жити так само престижно і комфортно, як і у великому обласному центрі чи столиці.

Слава Україні!

АвторДмитро Соломчук – народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики.

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward