Як приготувати паску-крафін самостійно: простий рецепт

event 10:08 Середа 06 Квітня 2022 БЛОГ
Крафін

Більшість господинь вже розпочали активну підготовку до свята: прибирають та облаштовують свої домівки, а також складають меню. Для багатьох зараз актуально, що можна приготувати на пасхальний стіл, щоб було смачно, бюджетно та оригінально. Про це пише yasensvit.

Перевірені та актуальні новини з фронту БАЙРАКТАР NEWS.

Крафін – це надзвичайно смачна та оригінальна випічка, яка стане прикрасою вашого великоднього столу.

В основі випічки – здобне дріжджове тісто, змащене розм’якшеним вершковим маслом. У пасці за цим рецептом зазвичай дуже багато сухофруктів та горішків. Також часто до неї додають цедру цитрусових, яка надає просто дивовижний аромат.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 350 г
  • Дріжджі свіжі – 20 г (або сухі 7 г)
  • Молоко – 110 мл
  • Цукор – 80 г
  • Сіль – ½ ч.л
  • Яйце – 1 шт
  • Яєчний жовток – 2 шт
  • Розтоплене вершкове масло – 40 г
  • Пом’якшене вершкове масло (для змазування) – 120 г
  • Свіжомелений кардамон – ½ ч.л
  • Родзинки – 200 г
  • Сухофрукти – 100 г

Приготування

Підготуйте необхідні продукти, пакувальну плівку та фольгу.

Борошно обов’язково просійте.

Дріжджі, 1 ч.л цукру і 2 ч.л борошна потрібно розчинити в теплому молоці, далі відставте опару в тепле місце, щоб тісто почало підійматися.

Розтопіть 40 г вершкового масла на водяній бані або на слабкому вогні. Не залишайте суміш без нагляду. Вона не має підгоріти.

Збийте яйце, два жовтки, цукор пісок і ванільний цукор до стану пишної піни.

У просіяному борошні зробіть поглиблення і влийте в нього дріжджі з молоком і яєчну суміш, додайте сіль, кардамон і перемішайте.

Додайте розтоплене вершкове масло, замісить тісто.

Тісто буде липким, але не варто додавати борошно. Вимішуйте його не менше 10 хвилин, до тих пір, поки воно не припинить липнути до рук.

Підготуйте миску для тіста, попередньо змащену вершковим маслом і, помістивши в неї тісто, змастіть маслом ще й зверху, після чого накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле (температура вистоювання 35-40 °C) місце без протягів на годину – півтори.

Родзинки та сухофрукти залийте окропом на 5 хвилин, злийте і просушіть. Розділіть тісто на кілька частин, відповідно до ваших форм для випікання, сформуйте кульки і накрийте харчовою плівкою, щоб залишити його постояти ще 10 хвилин.

Читайте також: Церковне свято 6 квітня: важливі події в православ’ї, прикмети і заборони дня

Беріть по одній кульці тіста, присипавши робочу поверхню й тісто борошном, розкачайте його тонким шаром і змастіть весь пласт розм’якшеним вершковим маслом.

Зверху посипте родзинками і сухофруктами. Ви також можете взяти начинку на ваш смак: горіхи, мигдальні пелюстки і т.д. Зверніть тісто з начинкою всередині в рулет, обмотайте харчовою плівкою і поставте в тепле місце.

У вас вийде кілька рулетиків. Через 10 хвилин візьміть перший рулет і розріжте його ножем уздовж (як показано на фото), намагайтеся не прорізати наскрізь.

Розрізаний рулетик закрутіть в трояндочку, тістом всередину, а стороною, посипаною начинкою, вгору. Якщо рулет великий – краще прорізати його наскрізь, одну частину скрутити кільцем для основи, а другу накрутити спіралькою, уклавши на основу.

Покладіть паску в форму, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин, щоб ще раз піднялася

Тим часом розігрійте духовку до 200 °C, поставте форми з тістом і випікайте 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 °C. Форми накрийте зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зніміть її і продовжуйте випікати ще 15 хвилин.

Повністю остудіть паски. Посипте готові паски цукровою пудрою.

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward