Три простих рецепти солодкого варення з абрикос

event 17:20 Четвер 11 Серпня 2022 БЛОГ
varenie

Вже почався сезон закруток і наші господині в поті чола готують смачне варення на зиму. Абрикоси ідеально підходять для цього процесу та чи багато рецептів консервації ви знаєте? Ми знайшли 3 способи, якими можна урізноманітнити такий смачний додаток до чаю.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Абрикосове варення п’ятихвилинка

  • Абрикоси – 2 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Абрикоси переберіть і ретельно промийте. Розділіть абрикоси на половинки та видаліть кісточки. Складіть абрикоси у велику каструлю з товстим дном. Не використовуйте емальовану каструлю, інакше смак варення зіпсується.

Засипте абрикоси цукром і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште при кімнатній температурі на кілька годин, щоб фрукти пустили сік. Поставте каструлю на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин після закипання. Знімайте пінку й розлийте варення. Закрутіть банки, переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Після повного охолодження Зберігайте банки з варенням в прохолодному місці.

Абрикосове варення з лимоном і коньяком

  • Абрикоси – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Коньяк – 150 мл.
  • Лимонний сік – 150 мл.

Промити та перебрати абрикоси, розділити на половинки й видалити кісточки. Перекласти абрикоси в глибоку каструлю, додати лимонний сік, коньяк і склянку цукру. Залишити абрикоси в каструлі на ніч, щоб вони пустили сік. 

Каструлю поставити на невеликий вогонь і варити 10-15 хвилин після закипання. Потім засипте решту цукру, знову доведіть до кипіння і варіть варення 30 хвилин. Знімайте пінку з поверхні. Простерилізувати банки й кришки. Готове варення повністю остудити й розлити по банках. Закатати банки й зберігати в прохолодному місці.

Абрикосове варення з апельсином

  • Абрикоси – 1 кг.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Цукор – 0.8 кг.

Видалити кісточки абрикосів і нарізати фрукти кубиком. Скласти абрикоси у велику каструлю і засипати цукром. Залишити на кілька годин. Апельсин розділити на часточки, видалити білі плівки й кісточки. М’якоть перебити в блендері. Додати до абрикосів.

Читайте також: У McDonald’s розповіли, коли відкриються їхні ресторани в Україні

Поставити каструлю на невеликий вогонь і довести до кипіння. Варити 15 хвилин, постійно помішуючи. Розкласти варення по стерилізованих банках і закрити кришками. Перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і зберігати до повного охолодження. Потім переставити банки в прохолодне місце.

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward