Коли краще ставити ялинку: яких прикмет та традицій слід дотримуватися

event 16:19 Четвер 02 Грудня 2021 БЛОГ
новорічна ялинка

Це питання абсолютно індивідуальне, воно залежить від бажання людей. Проте, ми радимо дотримуватися прикмет.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Не існує точної дати, коли потрібно ставити святкове дерево. Хтось вважає, що ялинку краще прикрашати в день зимового сонцестояння, 22 грудня. Хтось каже, що не важливо в який день, головне встигнути до 25 грудня, коли католики святкують Різдво.

В які дні можна ставити ялинку:

  • 22 грудня – День зимового сонцестояння. Слов’яни вірили, що саме з цієї дати починається новий життєвий цикл, нечиста сила слабшає, так як збільшується тривалість дня. Люди розвішували в будинку хвойні гілки, захищаючи себе від злих чар. Тому, якщо ви хочете, щоб новорічна ялинка стала оберегом, наряджайте її в цей день.
  • 24 грудня – за традицією германських народів, прикрашати ялинку потрібно було саме в цей день. Язичники вірили, що такий ритуал забезпечить їм урожайний майбутній рік. Християнство перейняло традицію, тому для того, щоб в родині був достаток, наряджайте ялинку за прикладом германців.
  • 28 грудня – Трифонов день. Святий ігумен прославився тим, що завжди захищав знедолених і допомагав нужденним. Православні наряджають ялинку 28 грудня, щоб уберегтися від злих духів і пліткарів.

Читайте також: Астрологи розповіли, яким буде характер дитини, народженої у рік Чорного Водяного Тигра

Однак, багато сімей наряджають ялинку за кілька хвилин до самого свята, перед тим, як сісти за стіл.

Якщо ви хочете створити дух свята ще в листопаді, то краще оминути 22 листопада. Згідно з прикметами, у цей день зима починає “господарювати” і вступає в свої права. Вищі сили не дадуть бажанням збутися, навіть, якщо ви дуже попросите. Так що, краще вибрати для новорічного ритуалу більш сприятливий день.

Джерело

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward