Як приготувати грибний крем-суп: покроковий рецепт

event 17:17 Четвер 16 Вересня 2021 БЛОГ

Часто хочеться різноманітності в щоденному меню та замість звичайного супу спробувати що-небудь цікаве, але не складне. Саме тому, сьогодні, ми розповімо як приготувати грибний крем-суп на основі простого картопляного супу-пюре.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Смак грибного крем-супу виходить дуже насиченим завдяки вершкам і грибам. Ми будемо використовувати гриби печериці – недорого, цілорічна доступність і легкий натяк на французьку кухню. Також, печериці одні з найбільш легко засвоюваних грибів. У певному сенсі цей суп буде “легкою прогулянкою” для вашого шлунка, який, можливо, скаже вам спасибі за цю легкість і поживність.

  • картопля 500 г;
  • вода 600 мл;
  • гриби печериці 250 г;
  • цибуля 150 г;
  • вершки 10-20% 200 г;
  • сіль за смаком.

Зазначена кількість інгредієнтів підходить для 4-5 повноцінних порцій.

Приготування

Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Розігріваємо олію на сковороді та на середньої потужності обсмажуємо цибулю хвилин 5 до золотистого стану. Олію ми використовуємо рафіновану, аби вона не впливала на смак крем-супу.

Переходимо до грибів. Печериці нарізаємо не товстими скибочками з середини, як показано на фото, штук 10 вистачить. Відкладаємо їх на тарілку в бік: вони нам знадобляться надалі для подачі крем-супу.

Решту грибів нарізаємо досить великими шматочками.

Додаємо гриби (крім тих, що ми нарізали для подачі) до цибулі в сковорідку, солимо й обсмажуємо хвилин 8-10, щоб печериці підрум’янилися і посилили свій грибний смак.

Наливаємо в каструлю води в кількості 600 мл і ставимо на плиту. Поки вода буде закипати, чистимо картоплю, миємо й нарізаємо її на шматочки середніх розмірів (не більше волоського горіха). Кидаємо в каструлю, солимо на свій смак і варимо до повного розм’якшення картоплі. Це приблизно 10 хвилин.

Додаємо в каструлю обсмажені раніше гриби та цибулю, перемішуємо. Варимо ще 5 хвилин.

Знімаємо каструлю з плити та перемішуємо суп блендером до однорідного стану. Саме змішування займає 2-3 хвилини.

Додаємо вершки, перемішуємо, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, і відставляємо каструлю – крем-суп готовий.

Для подачі підсмажити відкладені раніше кілька скибочок грибів на пательні з двох сторін. Сильно підсмажувати не варто – печериці потемніють і стануть непривабливими.

Грибний крем-суп готовий, можна подавати. Розливаємо гарячий суп по тарілках, зверху прикрашаємо грибними скибочками та зеленню (ми використовували петрушку). За бажанням можна додати грінки та спеції.

Смачного!

Джерело

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward