Як правильно зберігати яйця в холодильнику?

event 12:07 Понеділок 07 Лютого 2022 БЛОГ
яйця

Один з основних продуктів у нашому холодильнику – яйця. Спробуймо розібратися, як їх там зберігати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Де зберігати яйця?

Зберігати яйця можна як у холодильнику, так і за кімнатної температури. Давно доведено, що зниження температури зберігання яєць незначним  чином впливає на подовження терміну їх зберігання, тому не турбуйтеся, якщо ви забули покласти яйця в холодильник. Однак це правило поширюється лише на прохолодні сезони року. У літню спеку яйця, без сумніву, краще тримати в холодильнику.

Як зберегти свіжість яєць?

Щоб зберегти всі кращі якості яєць, слід розташовувати їх гострим кінцем донизу при зберіганні. Таким чином жовток не буде стикатися з повітряним прошарком і довше збереже свіжість. Не варто тримати яйця близько від сирого м’яса або сирої риби. Поверхня яєчної шкаралупи має пористу текстуру, що легко пропустить шкідливі бактерії з сирих продуктів.

Як довго можна зберігати сирі яйця в холодильнику?

При покупці коробочки з яйцями в магазині уважно дивіться на дату виробництва. Зберігати яйця в холодильнику можна не понад місяць від дати, зазначеної на пакуванні. Якщо ви придбали свіжі домашні яйця, їх зберігання можна продовжити до 2-х  місяців.

Уважно відстежуйте стан шкаралупи при зберіганні. Якщо на якомусь з яєць з’явиться тріщина, його потрібно негайно викинути.

Де правильно зберігати яйця в холодильнику?

Всупереч поширеній думці, яйця не варто зберігати у дверцятах холодильника. У цьому місці постійно циркулює повітря, змінюючи теплі й холодні потоки. Це негативно позначається на харчовій цінності продуктів.

Кращим місцем для зберігання є відсік для овочів та фруктів, але за умови, що яйця не будуть торкатися інших продуктів.

Читайте також: Накопичують негатив у будинку: які речі не можна тримати на кухні

Оптимальна температура зберігання яєць – 1-2° C.

Як довго можна зберігати варені яйця в холодильнику?

Яйця, які вже пройшли термічну обробку, можуть зберігатися в холоді до 15 днів. Як у випадку з сирими яйцями, слід уважно стежити, щоб шкаралупа була абсолютно цілою. Термін придатності вареного яйця  з вадою шкаралупи зменшується до 5 днів.

Як краще зберігати яйця?

Найкраще зберігати цінний продукт у магазинному картонному пакуванні. Якщо такої коробки немає, яйця можна розташувати в будь-якій інший, або в мисці чи спеціальному контейнері для зберігання яєць.

Чи можна мити яйця?

Не варто мити яйця перед зберіганням. Таким чином змивається корисна захисна флора, що дозволяє зберегти продукт протягом тривалого часу. Миті яйця, за умови, що їх відразу ретельно обсушили паперовими рушниками, можна зберігати в холодильнику до 3-х тижнів.

Джерело

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Теги: яйця
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward