Як підготуватися до лазерної епіляції: поради та заборони

event 11:36 Понеділок 31 Січня 2022 БЛОГ
лазерна епіляція

Що потрібно знати для успішного проведення безболісної та дієвої процедури.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Лазерна епіляція – вид епіляції, метод радикального видалення волосся на тілі, з руйнуванням волосяних фолікул за допомогою лазерного випромінювання. Лазерна епіляція здійснюється з використанням спеціального приладу – лазера. 

Етапи підготовки

  • За 10–14 днів до проведення процедури не можна відвідувати солярії, засмагати на сонці, користуватися засобами для автозасмаги. Під час видалення волосся параметри лазерного випромінювання налаштовуються таким чином, щоб енергію випромінювання поглинав лише меланін. Його вміст у шкірі необхідно мінімізувати. Процедуру лазерної епіляції бажано проводити в період найменшої сонячної активності. Якщо ділянки, які будуть оброблятися, неможливо приховати, перед виходом на вулицю на них необхідно наносити шар сонцезахисного засобу.
  • За 14 днів до епіляції лазером необхідно виключити прийом антибіотиків тетрациклінової групи, а також препаратів, які відносяться до фторхінолонів. Якщо пацієнт приймає будь-які інші препарати, про це необхідно повідомити лікаря-косметолога.
  • Перед проведенням лазерної епіляції не можна робити видалення небажаного волосся будь-яким іншим способом, крім гоління. Термін визначається індивідуально, але цей період може бути від 1 до 3 місяців. Лазер діє на волосяний фолікул, який перебуває в активній фазі росту. Таких на шкірі одночасно спостерігається приблизно 80% (саме таку кількість волосся можна видалили під час першої процедури). Під час механічного видалення (депіляція, шугаринг та ін.) волосина видаляється повністю. Лазер, який взаємодіє з меланіном, не зможе вплинути на судини, які живлять фолікул. Якщо є необхідність видаляти волосся, то варто його голити.

Читайте також: Найбільш сварливі дружини за знаком Зодіаку

  • Гоління – необхідна процедура і перед проведенням лазерної епіляції. Це визначає лікар-косметолог. Все залежить від індивідуальних темпів росту волосся в кожної людини, зони впливу, особливостей апаратури. Видалення довгого волосся буде неефективним та, можливо, болісним. Але й лазер не зможе вплинути на фолікул, якщо стрижня не буде зовсім над поверхнею шкіри. Оптимальна довжина волосся перед лазерною епіляцією – від 2 до 5 мм.
  • За 2–3 дні на оброблювані ділянки шкіри не можна наносити спиртовмісні засоби. Це може призвести до виникнення опіків. Перед епіляцією пахв спеціалісти не рекомендують протягом такого ж часу використовувати дезодоранти, антиперспіранти та інші подібні засоби.
  • За 2–3 дні заборонено відвідувати бані та сауни, басейни, проводити пілінг та інші процедури, які травмують поверхню шкіри.

Джерело

Теги:
Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward