Як довго зберігати новорічні страви: прості поради

event 15:39 Понеділок 27 Грудня 2021 БЛОГ

Традиційні новорічні страви: олів’є, шуба, салат із крабовими паличками, мімоза, холодець – скоро стануть частиною святкової вечері багатьох із нас. Але не всі знають, що більшість з них мають вкрай обмежений термін зберігання, а деякі хитрощі допоможуть зберегти свіжість і придатність цих продуктів на довше.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це розповіла мікробіолог та бактеріолог Оксана Вольська. Насамперед експерт радить відмовитися від “культу їжі” на Новий рік і віддати перевагу легким закускам чи фруктам.

Коментар: Найнебезпечніші салати, які заправлені майонезом та сметаною, рибні страви, а також солодощі, що зроблені з великою кількістю кремів та яєць“, – каже Вольська.

Як довго зберігається олів’є і як продовжити йому життя

Щоб зробити вживання салату найбільш безпечним, овочі слід запекти у фользі, нарізати і зберігати в контейнерах окремо від білкововмістних продуктів. Змішувати та заправляти салат потрібно безпосередньо перед поїданням.

Після заправки олів’є можна зберігати трохи більш як 4 години, а без заправки він протримається до 40 годин. За умови, що в ньому не буде огірків та цибулі (їх додають безпосередньо при заправці).

А ось залишки заправленого салату краще викинути.

Коментар:Зранку ви берете свій улюблений тазик із незаправленим олів’є, додаєте огірки, заправку – і у вас перший сніданок нового року“, – каже біолог.

Терміни зберігання новорічних салатів експерт наводить такі:

  • Заправлений олів’є – 4 години (незаправлений 40 годин)
  • Шуба – 24 години (включаючи час просочення)
  • Крабовий салат – 24 години заправлений та 48 годин незаправлений
  • Фаршировані яйця – 2-3 доби (за умови, що вони були зварені круто не менше 15 хвилин)
  • Холодець – 3-4 дні.

До речі, холодець можна заморожувати та зберігати 1-2 місяці. Якщо не захочеться холодцю, розтопіть його, і готова основа для супу.

Джерело

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward