День холостяка 2022: історія свята та традиції святкування

event 12:41 Четвер 10 Листопадаа 2022 БЛОГ

В Україні та інших країнах світу 11 листопада відзначають День холостяка. У 2022 році свято припадає на четвер. У наш час, людей у статусі “одинак” досить багато, тому існування свята Дня холостяка для багатьох не стане здивуванням. У цю дату також заведено заводити нові знайомства та справляти весілля. Крім того, можна привітати своїх близьких та знайомих, які перебувають у цьому статусі, з Днем холостяка, надіслати їм прикольні картинки, гіфки та привітання у віршах.

Сенс свята День холостяка

“День холостяка” – для деяких це звучить дивно, але це велика частина сучасної китайської культури.

Багатьом людям сумно через те, що вони самотні. Вони думають, що це погано, але все ж таки частина людей з цим не згодні. Бути самотнім – означає, що ви можете зосередитися насамперед на собі, повинні навчитися любити себе, перш ніж зможете полюбити когось ще.

Самотній статус — це те, що ми маємо святкувати, і це саме те, що роблять жителі Китаю. Цей день був створений для того, щоб люди могли показати свою гордість за те, що вони самотні й самостійні, і сьогодні відзначають цей день у багатьох місцях по всьому світу.

Історія Дня холостяка

День холостяків — це китайське свято, яке виникло у 1990-х роках у Нанкінському університеті як свято для самотніх людей. Дата відповідає чотирьом “одиницям”, що представляють чотири поодинокі ігри. Спочатку він називався Днем холостяка через те, що чотири студенти чоловічої статі вирішили цього дня відсвяткувати ідею бути самотніми.

Ця ідея поширилася по різних університетах і, зрештою, стала загальноприйнятою культурою, яка поступово розвивалась. Вона припала до душі й чоловікам, і жінкам.

За іронією долі День холостяка також став популярним весільним днем. У китайському суспільстві 11 листопада багато заходів на честь цього свята проводяться для того, щоб покласти край цій самоті. Наприклад, побачення наосліп, весілля, караоке і т.д.

Читайте також: Народні прикмети на 11 листопада: традиції та обряди цього дня

Традиції святкування

Цей день святкують і хлопці, і дівчата. Традиції передбачають зустріч із неодруженими друзями, з якими проводять час разом, сподіваючись, що скоро вони зможуть створити сім’ю. Для багатьох молодих людей це привід похвалитися вільним становищем.

Найпопулярніший спосіб провести свято – сходити на обід зі своїм єдиним другом, або “пропустити по чарочці” в барі, насолоджуючись своєю незалежністю. Також люди проводять вечірки зі побаченнями наосліп, щоб попрощатися зі своїм холостяцьким життям.

Свято служить часом, коли люди можуть зустрітися та поспілкуватися на вечірках, а також стало одним із найпопулярніших днів для покупок у Китаї. На основі цього з’явився Всесвітній день шопінгу, або ж “Чорна п’ятниця”, який також відзначають 11 листопада. А почалося все з того, що 2009 року цього дня китайська торгова компанія “Алібаба Груп” провела великий розпродаж, який назвала “Всесвітній день шопінгу”. Таким чином було створено ідею створення дня великих знижок, яке підхопили й інші країни світу.

Поздоровлення з Днем холостяка 11 листопада у картинках

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward