Зеленський – найвпливовіша людина Європи, а путін – лузер: Poitiko опублікував рейтинг діячів у 2023 році

event 16:12 Понеділок 27 Листопадаа 2023 Суспільство

Видання Politico назвало Зеленського “найвпливовішою людиною Європи у 2023 році”.

Щороку видання створює цей рейтинг, аналізуючи європейських діячів. У рейтингу є три категорії: виконавець, мрійник та руйнівник, а також є номінація найвпливовішої людини. Саме її здобув президент України.

За оцінкою видання, президенту України вдалося “перенести війну на Захід, переконавши лідерів та громадськість, що його битва також належить їм”.

“Це дає йому право змушувати Європу робити те, що він хоче. Якщо йому потрібна зброя, він її отримає, навіть якщо для цього доведеться відмовитися від давньої політики Німеччини не продавати її. Якщо він хоче санкцій, він їх отримує, навіть якщо це означає, що Європа переживає енергетичну кризу і важку зиму із захмарними цінами на газ. Будь то насіння, вантажівки для перевезення української зернової продукції чи нульові тарифи, запити швидко схвалюються. Йому навіть вдалося зрушити з мертвої точки питання про вступ країни до Євросоюзу, який був заморожений з 2013 року”, — пише видання.

Читайте також: Німецька компанія успішно випробувала вакцину проти раку 

Politico резюмує, що “поки Зеленський живий, він продовжуватиме рухати Європу у тому напрямку, в якому хоче”.

Натомість президент рф володимир путін за версією Politico посів дев’яте місце у списку “мрійників”.

“Мрія володимира путіна про велику росію навряд чи здійсниться. Його повномасштабний штурм України почав розвалюватися майже так само швидко, як і почався. Попри те, що російський президент дотримується свого визначення конфлікту як “спеціальної військової операції”, спрямованої на очищення України від “нацистів”, війська, які недавно загрожували Києву, ледве тримаються на сході країни”, – йдеться у статті.

Пізніше видання уточнило, що мова йде про рейтинг діячів за підсумками 2022 року. Новий рейтинг “найвпливовіших” Politico планує опублікувати завтра.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward