“Забудьте про полуницю в Польщі. Тепер є лохина Барвинівки!” – нардеп Соломчук про унікальну ферму на Житомирщині

event 20:00 Середа 07 Липня 2021 ПОЛІТИКА

Сьогодні, 7 липня, народний депутат Дмитро Соломчук відвідав ферму у селі Барвинівка, яка займається вирощуванням лохини садової. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Плантація лохини, яка знаходиться у селі Барвинівка Новоград-Волинського району Житомирської області є найбільшою в Україні та однією з найбільших у Європі. 

Наразі у компанії нараховується 400 га плантацій та збирається приблизно тисяча тонн лохини за сезон. На фермі вирощуються різноманітні сорти лохини, а саме: Duke, Bluegold, Bluecrop, Chandler, Liberty, Elliott та Aurora. 

Коментар: Тисяча тонн ягід лохини на рік, 400 гектарів плантацій, 2000 сезонних працівників з навколишніх сіл (у радіусі 50 км). Все це — ферма на Житомирщині. Забудьте про полуницю в Польщі. Тепер є лохина Барвинівки!” – написав Дмитро Соломчук.

Для усіх скептиків, які вважають, що у селі не можна заробляти, а високі технології — лише у містах.Тисяча тонн ягід…

Опубликовано Дмитро Соломчук Среда, 7 июля 2021 г.

Раніше на місці плантацій знаходився старий розвалений колгосп. А тепер завдяки фермі люди з навколишніх сіл, а це близько 2000 працівників мають сезонну роботу, до села будується дорога та розвивається інфраструктура.

У рамках Великого будівництва до села будують якісну дорогу. Наразі прокладено 8 км асфальтованої дороги.

Коментар: Тут ніколи в житті не було асфальту: люди задихалися в бруді та пилі“, – зауважив нардеп.

На цій фермі вирощується біля половини усіх українських врожаїв лохини. Для забезпечення плантацій необхідною кількістю вологи використовується система крапельного зрошення. Виробництво має найвищий рівень сертифікації і експортує лохину у десятки країн ЄС.

Коментар: Щасливий кожного разу, коли бачу такі підприємства у селах і розумію — за агросектором майбутнє!“, – сказав Дмитро Соломчук.

Читайте також: У Новограді-Волинському відбулися комітетські слухання про розвиток сільського господарства

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward