Врятували протези: гранати, які на Закарпатті підірвав у сільраді депутат, потрапили у військового без ніг

event 11:38 Понеділок 18 Грудня 2023 ПОДІЇ

Дві гранати, які кинув депутат Сергій Батрин на Закарпатті, у зал, де проходила фінансова комісія, потрапили під стілець Василю Штефку. Він захищав Україну від російських окупантів. Військовий втратив обидві ноги. На збори в рідному селі він прийшов на протезах.

Про трагічну подію повідомляє Укрінформ. Наразі військовий знову перебуває на лікарняному ліжку, лікарі діагностували поранення уламками м’яких тканин.

“Все сталося дуже швидко, буквально через дві-три секунди, я не встиг зреагувати. Отямився вже в лікарні. Мені провели всі операції, стабілізували. Мене врятували протези – правда, один із них сильно пошкоджений, доведеться міняти. Але перед тим ще маємо заживити рани, то це буде довгий процес”, – розповів Василь Штефко.

Він додав, що саме перші дві гранати, кинуті депутатом, поїхали йому під стілець. Наразі постраждалий має повне забезпечення та цілодобове спостереження лікарів.

Читайте також: У Міненерго розповіли чи відключатимуть світло під час сильних морозів

Василь Штефко – військовий 128-ї бригади, пішов на фронт добровольцем після повномасштабного вторгнення, приховавши в місцевому центрі комплектації те, що у нього два протези. Служив водієм в одному із підрозділів бригади на Запорізькому напрямку. Пізніше через проблеми зі здоров’ям його відправили в тил, кілька місяців тому комісували з лав ЗСУ за станом здоров’я.

До останнього часу Штефко активно волонтерив для ЗСУ. Він є жителем села Керецьки та депутатом місцевої сільської ради.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward