В Україні завершується опалювальний сезон: коли і де вимкнуть тепло

event 14:43 Понеділок 12 Квітня 2021 ПОДІЇ

Опалюваний сезон в Україні наближається до завершення. Невдовзі подавати тепло перестане Дніпро, далі йде Київ. Крім того, опалення вже вимкнули у Полтаві та Черкасах.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Декілька українських міст вже визначили дати завершення опалювального сезону, в більшості – наразі працюють над цим.

Де та коли готові завершити опалювальний сезон

Київ

За словами столичного мера Віталія Кличка, вимкнути опалення мали вже з 5 квітня. Остаточно ж припинити постачати тепло до будинків мали щонайменше через 5 днів. Втім, соціальні об’єкти, садочки та школи мали надалі опалюватись. У них вимикати тепло мають заявками керівників цих установ.

Однак згодом у КМДА перенесли закінчення опалювального сезону в місті. Причиною слугувало те, що з’явилися прогнози про погіршення погоди. Також взяли до уваги, що через локдаун багато жителів працюють вдома.

Рішення про відключення тепла у Києві приймуть, коли середньодобова температура підніметься вище +8 градусів протягом 3 днів.

Черкаси

У Черкасах 12 квітня завершують опалювальний сезон, повідомляє “Вичерпно”. Таке рішення члени виконавчого комітету ухвалили 6 квітня. Передумовою для завершення опалювального сезону є середня добова температура повітря — мінімум 8ºС.

Однак дитячі садочки, школи та лікарні самостійно визначать дату завершення опалювального сезону.

Харків

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов 12 квітня підписав розпорядження про припинення опалювального сезону, пише Depo.Харків. Терехов розповів, що з таким проханням до нього звернулось багато людей, адже не хочуть переплачувати, тому що на вулиці тепло.

Чернівці

У місті планують завершити опалювальний сезон 14 квітня. Про це “Суспільному” заявила прессекретарка міської ради Анастасія Кокоячук.

Полтава

У Полтаві 12 квітня вже вимкнули опалення. “Зміст” повідомляє, що рішення ухвалили 7 квітня на засіданні Полтавського виконкому. Хоча раніше опалювальний сезон планували завершити 8 квітня.

Дніпро

Першим з великих міст України опалювальний сезон завершує Дніпро. Про це пише видання “Дніпро Оперативний” з посиланням на проєкт розпорядження міського голови Бориса Філатова.

Згідно з проєктом, дніпровське КП “Теплоенерго” та інші організації, які експлуатують комунальні виробничо-опалювальні котельні та теплові мережі, готові завершити опалювальний сезон вже 1 квітня.

Луцьк

У Луцькій територіальній громаді опалювальний сезон закінчиться 12 квітня. Однак дата може зміститися, якщо не буде +8 градусів протягом трьох днів до цього.

Це рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету міськради Луцька. Інформацію про це опублікували на сайті установи.

Кропивницький

Припинити постачання тепла готуються також і в Кропивницькому. Міська рада попередньо вирішила завершити опалювальний сезон наступного дня після того, як протягом 3 днів середня температура буде вищою від +8 градусів. Однак це станеться не пізніше 15 квітня.

Харків

За інформацією “Харків.Today” наразі у місті планують завершити подачу тепла 15 квітня. Однак дату ще можуть змінити, якщо погода буде несприятливою.

Суми

Міський голова Сум Олександр Лисенко 29 березня доручив опрацювати питання дострокового завершення опалювального сезону. Водночас точна дата вимкнення опалення поки невідома.

Однак цього тижня денна температура може перевищити +15 градусів, тому мер вимагає від місцевих служб визначитися з датою завершення подачі тепла.

Запоріжжя

Міський голова Володимир Буряк повідомив, що відключення опалення у місті відбудеться 7 та 8 квітня. Вирішили припинити теплопостачання, врахувавши температуру повітря у місті й прогнози погоди на найближчі дні.

До слова, місто Хуст, що на Закарпатті, 29 березня вже завершило опалювальний сезон.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Зворушливий спів Міли Нітіч на “Голосі країни” довів тренерку та глядачів до сліз (відео)

Теги:
Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward