В Україні виявили більш агресивний “південноафриканський” штам COVID-19

event 15:35 Субота 03 Квітня 2021 ПОДІЇ

У двох областях України лабораторно підтвердили “південноафриканський” штам коронавірусу, при цьому “британський” штам виявили в усіх областях.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі  одного з телеканалів.

Коментар: “Вчора ввечері отримали дані з Лондона. По всіх областях “британський” штам зафіксований. Більш того, в двох областях виявили “південноафриканський” штам. Це два штами, які є найбільш агресивними”, – заявив він.

За словами очільника МОЗ, штам вражає переважно молоде населення і є втричі заразнішим від оригінального штаму.

Що відомо про “південноафриканський” штам Covid-19?

Новий мутований штам коронавірусу виявили у Південно-Африканській Республіці наприкінці минулого року. За оцінками науковців, він поширюється суттєво швидше, ніж більшість інших відомих різновидів.

Новий варіант коронавірусу легше проникає і міцніше тримається в клітинах людини. Крім того, антитіла від уже вилікуваного коронавірусного захворювання є менш стійкими до нової мутації, ніж до інших.

За даними ВООЗ, немає ніяких доказів того, що цей штам викликає серйозніші захворювання після зараження. Але “південноафриканський” штам є ще більш небезпечним для літніх людей і людей з хронічними захворюваннями.

За словами вчених, штам, виявлений в східній провінції Кейп, зазнав значних змін. Отже, деякі вакцини не повністю захищають від цієї мутації.

Джерело: сайт greenpost.ua

Читайте також: Імунолог радить ввести в Україні повний локдаун на 3-4 тижні: деталі

Останні новини
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward