В Україні все-таки скасують заочну форму навчання

event 14:04 Вівторок 14 Листопадаа 2023 ПОЛІТИКА

Парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій розгляне урядовий законопроект щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті на своєму засіданні 15 листопада.

Про це йдеться у повідомленні профільного комітету Верховної Ради, передає Osvita.ua.

Однією із новацій законопроекту є норма про припинення прийому на навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра, магістра за заочною та вечірньою формами здобуття освіти.

Також норми законопроекту передбачають можливість для студентів обирати більше навантаження та завершувати бакалаврську програму за три роки.

Читайте також: 20% українських земель через війну не придатні до використання – Мінагрополітики

Окрім того, законопроект пропонує розширені можливості для запровадження університетами міждисциплінарних програм на бакалаврському рівні. На таких програмах студенти зможуть спочатку вступити на галузь (програму, яка включає групу спеціальностей), а далі, зорієнтувавшися в університетській траєкторії та обрати спеціальність після 1-2 років навчання.

Планується, що доповідати проект закону про внесення змін до деяких законів щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті під час його розгляду у профільному комітеті ВР буде міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Як відомо, норма про скасування заочної форми навчання також міститься в іншому законопроєкті за авторством народних депутатів. Але її було вилучено за рішенням профільного комітету до винесення документа у зал голосування.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward