В Україні розпочне роботу Центр протидії дезінформації

event 12:26 Вівторок 09 Березня 2021 ПОДІЇ

Сьогодні, 9 березня, розпочався триденний Всеукраїнський форум “Україна 30. Культура, медіа, туризм”. У межах заходу відбувається обговорення культурної та інформаційної політики держави, питань захисту свободи слова та протидії пропаганді.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Форум відкрив Президент України Володимир Зеленський. Глава держави зазначив, що сьогодні у світі між інформацією та дезінформацією точиться боротьба, жертвами якої, як і в класичній війні, можуть стати мільйони людей.

Коментар:Сьогодні Україна на передовій, зокрема й на передовій боротьби з пропагандою. В Організації Об’єднаних Націй я виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі“, – повідомив Глава держави.

Водночас Володимир Зеленський закликав до більш свідомого та критичного ставлення до інформації, яку отримуємо з різних джерел.

Участь у Форумі від Рівненщини бере начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук.

Коментар:Важливість уміння відділяти зерно від полови згадується навіть у Біблії. І сьогодні, через 2 тисячі років, цей навик є як ніколи актуальним та необхідним для кожної людини. Адже брехня, маніпуляція інформацією, фейки – це кулі, які чи не щодень летять у наших громадян під час сучасної невидимої гібридної війни. Як протидіяти цьому? Про це сьогодні говоримо на Форумі. Інформаційна безпека – ключовий мотив першого дня на “Україна. 30” цього тижня“,- поділився Олександр Поліщук.

Олександр Поліщук

На сесіях форуму також порушуватимуться теми збереження та захисту українського культурного простору, майбутнього креативних індустрій в Україні, реалізації проєктів “Велика реставрація” та “Туристичні магніти”.

У дискусіях беруть участь представники Офісу Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, книговидавці, а також представники креативної, туристичної, кіно-, медіа- та модної індустрій.

Стежте за трансляцією на YouTube-каналі: youtube.com/channel/UC7ThkuaEYwKIoKWWBKN3Hmw

А також на фейсбук-сторінці: facebook.com/Forum.Ukraine30

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Українці більше купують валюту, ніж продають – Нацбанк

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward