В Україні посилили вимоги для призначення субсидій на комуналку

event 09:36 Четвер 15 Квітня 2021 ПОДІЇ

Кабінет міністрів посилив вимоги до доходів українців для надання житлових субсидій. Зокрема, тепер під час призначення держдопомоги будуть враховувати кошти від депозитів і дивіденди від цінних паперів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Таке рішення було ухвалено на позачерговому засіданні уряду в середу, 14 квітня. Вказується, що правила змінили “для забезпечення державної соціальної підтримки населення та здійснення заходів ефективного й раціонального використання бюджетних коштів”.

У документі, який схвалив Кабмін, пропонується:

  • переглянути підходи до обліку майнового стану, зокрема під час призначення житлових субсидій враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів і т.д.;
  • скасувати діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо ухвалення рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, коли така субсидія не призначається;
  • посилити вимоги для призначення субсидій у частині здійснення одноразових дорогих покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій із купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону і т.п.

Коментар: Реалізація постанови не потребує додаткових витрат і буде здійснюватися коштом і в межах коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству соціальної політики на надання житлових субсидій“, – ідеться в повідомленні.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: На заході – мокрий сніг, на решті території – дощі: прогноз погоди в Україні на 15 квітня

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward