“В’язниця за брехню”: ВР розгляне законопроект про посилення відповідальності за недостовірне декларування

event 22:24 Середа 07 Квітня 2021 ПОДІЇ

Сьогодні, 7 квітня, на пленарному засіданні Рада була “паралізована” через законодавчий спам з поправками від політичної партії “Батьківщина” та “Опозиційна платформа – За життя”. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Спам був направлений на законопроект №2194 Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Згідно з цим законом планувалася передача державних земель, які знаходяться поза населеними пунктами для ОТГ. 

Через це наступного тижня буде проведено позачергове засідання Верховної Ради. На ньому також розглянуть законопроект №4475, який покликаний захистити тих громадян, котрі мають борги в іноземній валюті. Зауважимо, що проект закону вже прийнятий в першому читанні. 

Коментар: Наступного тижня проведемо ще й позачергові засідання. Серед іншого розглянемо законопроект №4475, який захистить українців з боргами в іноземній валюті. Ми його вже прийняли у першому читанні. Він дозволить зменшити апетити кредиторів, які останнім часом величезні“, – коментує в своєму Telegram-каналі народний депутат Дмитро Соломчук.

Окрім цього на засіданні розглянуть посилену відповідальність за недостовірне декларування. Згідно із законопроектом №4651 кожна посадова особа буде нести посилену відповідальність за декларування власного майна, а за брехню у декларації буде передбачена кримінальна відповідальність. 

Коментар: Кожна посадова особа має бути чесною перед державою, а покарання за порушення – відповідним. За брехню у деклараціях буде передбачена кримінальна відповідальність“, – зауважив Соломчук. 

Зазначимо, що цей законопроект був ініційований президентом України Володимиром Зеленським. 

Читайте також: У Рівному будуть нагороджувати найкращих медиків

Останні новини
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward