Україну накриють потужні магнітні бурі у травні

event 16:18 Четвер 13 Травня 2021 ПОДІЇ

В середині травня потужні магнітні бурі накриють нашу планету. Також фахівці попереджають, що негативно позначаться на самопочутті людей численні дні з неспокійною магнітосферою.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, 13 травня магнітна буря силою в 5 балів обрушиться на Землю. Слідом за нею прийде ще більш потужна буря, яка досягне 6 балів. Таким чином найближчим часом нас очікують дві потужні магнітні бурі.

Магнітні бурі можуть привести до аварій на трансформаторних підстанціях та лініях електропередач. Також можливі порушення в роботі бездротового зв’язку і засобів навігації (в тому числі GPS, ГЛОНАСС).

А це, в свою чергу, підвищує ймовірність аварій на транспорті. Зростає ймовірність помилок операторів і персоналу, який здійснює управління технічними системами, в тому числі всіма видами транспорту. І знову ж таки це може спровокувати зростання дорожньо-транспортних пригод.

Читайте також: Синоптик назвала області України, де завтра потеплішає до +28°

Медики рекомендують бути більш уважними до свого здоров’я. У ці дні можлива швидка стомлюваність і дратівливість. Фахівці рекомендують не перевантажувати себе в ці дні – не відвідувати гучні заходи і важливі зустрічі.

Передувати бурям будуть обурення в магнітосфері планети, які прогнозуються на 12 травня. Аналогічна ситуація буде спостерігатися з 15 по 17 травня, а також 20 травня. Реакцією організму на магнітні коливання можуть бути головні болі, безсоння, занепад сил, депресія, скачки тиску і порушення в роботі серцево-судинної системи організму.

Невеликі обурення в магнітосфері планети і дуже слабкі геомагнітні бурі стає “винуватцями” так званих несприятливих днів. У людей з ослабленим імунітетом і страждають хронічними захворюваннями може погіршитися самопочуття. Загострюються “старі болячки”.

Читайте також: Американці презентували навушники для людей, які мають проблеми зі слухом

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward