Українці масово скаржаться на Нафтогаз через помилки в платіжках: як це виправити?

event 10:02 П’ятниця 13 Жовтня 2023 Суспільство

Користувачі “Нафтогазу” скаржаться, що не можуть передати показники лічильника. У компанії пояснили, де дізнатися особовий рахунок та як уникнути помилок у платіжці.

Українці висловили незадоволення тим, що після переходу на послуги “Нафтогазу” не можуть передати показники лічильника. Їхні акаунти на 104.ua були заблоковані, а інформація про платежі не збереглася. У компанії розповіли, як подолати цю проблему.

У “Нафтогазі” зазначили, що дізнатися особовий рахунок можна у чаті GASUA у Viber, натиснувши на пункт “№ особового рахунку” (потрібно вказати ЄІС-код) або на сайті gas.ua у розділі “Дізнатися номер рахунку” (потрібно вказати ЄІС-код).

EIC-код – це “персональний газовий номер” об’єкта газопостачання (точки обліку об’єкта газопостачання). EIC-код містить 16 символів (літери та цифри). Наприклад, 56XM19A205987456. Дані про ЕІС-код можна знайти:

  • в особистому кабінеті оператора ГРМ (облгазу) — розділ про особисті дані;
  • у договорі з постачання газу, якщо він у вас зберігається у паперовому вигляді (заява-приєднання є невіддільною частиною договору, вона має містити цей код);
  • у рахунку за розподіл газу.

Для уникнення помилок у платіжці важливо самостійно вводити покази лічильника від 28-го до 5-го числа щомісяця. Навіть якщо ви не проживаєте в будинку і не використовуєте газ, але не бажаєте відключати його, потрібно щомісяця надавати актуальні покази лічильника, навіть якщо ці покази залишаються незмінними протягом місяця.

Читайте також: В Україну насувається сильне похолодання: прогноз синоптика

“Побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природного газу розраховується за лічильником газу, зобов’язаний щомісяця станом на 1-е число місяця знімати фактичні показники лічильника газу та протягом п’яти діб (до 5-го числа включно) надавати їх”, — йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, голова правління “НАК Нафтогаз-України” Олексій Чернишов повідомив, що у новому опалювальному сезоні українці в усіх містах будуть забезпечені природним газом і, відповідно, теплом у квартирах. За його словами, договори на постачання енергоресурсу вже укладають.

Теги: Нафтогаз
Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward