Український фермер вирощує делікатесні трюфелі по 7000 євро за кілограм

event 17:17 Вівторок 23 Листопадаа 2021 ПОЛІТИКА

В невеличкому селі Василівка, що на Вінничині, Олександр Джига створив ферму. Окрім овочів та фруктів, чоловік успішно вирощує там коштовні гриби — трюфелі. Про це пише сайт ШоТам.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Повідомляється, що чоловік посадив плантацію паростків дуба у селі Василівка. А вже у коренях дуба росте коштовний гриб. Саджанці чоловік вирощує в теплиці з крапельним поливом.

Один такий саджанець коштує близько 15 євро. А поки трюфелі проростають, Олександр з собакою полює на гриби.

Коментар:За один день я можу зібрати до 8-ми кілограмів“, – розповів фермер.

Трюфель — це гриб, що є відомим делікатесом, який має пікантний смак та незвичайний аромат. У планах фермера узаконити вирощування трюфеля, щоб мати змогу його експортувати. 

Коментар: Ми хочемо все узаконити, щоб була ліцензія, генетичний паспорт, щоб ми могли експортувати, офіційно продавати. Тому намагаємося кожну копійку зекономить“, — додав фермер. 

Чоловік мріє, аби його село мало певну фермерську спеціалізацію, як капустяні теплиці у деяких закарпатських селах, де мешканці розташовують їх майже у кожному дворі. Зазначає, для цього є всі можливості: багата земля, не надто жорстка система оподаткування.

Член Аграрного Комітету України Дмитро Соломчук нагадав, що для отримання хорошого прибутку в українському селі не завжди потрібно займатися технічними культурами. 

За його словами цей ринок вже зайнятий великими компаніями. А для тих хто володіє 5-10-20 гектарами землі краще підготувати хороший бізнес-план та почати власний інноваційний сільгоспбізнес. Нагадаємо, про це політик спілкувався в ефірі “Романенко Бесіди” з Юрієм Романенком де розповів, що потрібно вирощувати новоствореним фермерам.

Коментар:Чудова історія про те, що не обов’язково саджати гектари картоплі, яка не принесе прибутку. Український фермер вирощує трюфелі. За 1 кілограм трюфеля ресторани готові платити до 7000 євро.

Більше аграрних бізнес-ідей шукайте на сайті моєї онлайн-приймальні: solomchuk.com“, – розповів Дмитро Соломчук у своєму Telegram-каналі.

Фермер Олександр Джига також переконаний, що у селі можна заробляти дуже багато, якщо до справи підходити з розумом і бути готовим вкладати гроші й ризикувати. Крім того, слід виходити за межі власного городу та продумувати, як краще реалізувати свій продукт. 

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward