Українські розробники створюють наземного робота MedEvac, який рятуватиме життя (ВІДЕО)

event 15:52 П’ятниця 27 Жовтня 2023 Війна

Українські інженери створили інноваційного робота, призначеного для використання в операціях MedEvac (медична евакуація), спрямованих на порятунок життів солдатів на полі бою.

Подробиці повідомляє Wheel news.

Один із найбільш критичних періодів для пораненого бійця – час від отримання поранення до надання медичної допомоги. Саме під час цього вирішального періоду відбувається більшість неповоротних випадків. Розробники нового безпілотного наземного транспортного засобу (UGV) сподіваються значно скоротити час, необхідний для доставки поранених солдатів у безпечне місце, потенційно врятувавши незліченну кількість життів у військових конфліктах.

Використання цього нового робота забезпечує більш ефективний спосіб розгортання особового складу. Оскільки UGV може виконувати конкретні завдання, не піддаючи життя воїнів ризику.

“Ми отримали великий інтерес до нашого робота-евакуатора. Зараз ми доводимо автопілот і комунікаційний модуль. Я перфекціоніст і відмовляюся давати щось менше, ніж найвища якість. До масового виробництва залишилося кілька тижнів”, – розповів один з розробників Володимир Яценко.

Читайте також: На Івано-Франківщині п’яний депутат насмерть збив 76-річного дідуся

Робот здатний транспортувати людину вагою до 100 кілограмів на відстань до 10 кілометрів, має захищений радіоканал, потокове відео високої чіткості та оснащений системою ретрансляції для безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Чотири незалежні електродвигуни забезпечують довговічність і точність маршруту транспортування.

Однією з його найбільш відмітних особливостей є можливість дистанційного керування за допомогою системи “Довбуш” на базі БПЛА, що робить його універсальним інструментом для пошуково-рятувальних місій у складних умовах.

Розробка цього робота MedEvac являє собою значний крок вперед у медичних операціях на полі бою, де час часто має важливе значення.

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward