Українські енергетичні об’єкти будуть захищені трьома рівнями захисту

event 15:22 Понеділок 20 Листопадаа 2023 ПОЛІТИКА

Агентство відновлення офіційно звернулося до партнерів щодо надання допомоги у технічному аудиті проєктної документації на захисні споруди та кошторисів будівництв енергетичних об’єктів.

Про це пише телеграм-канал Байрактар News з посиланням Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Захист енергетичних обʼєктів – один з пріоритетів Агентства відновлення. Цей напрямок роботи голова Агентства відновлення Мустафа Найєм разом з міністром відновлення Олександром Кубраковим, керівником Укренерго Володимиром Кудрицьким та представниками Генерального Штабу обговорили на зустрічі з послом США в Україні Бриджіт Брінк та обʼєднаною командою представників посольства США та Великої Британії.

На зустрічі обговорили важливі теми, серед яких різні рівні захисту та технічні рішення для них, терміни будівництва захисту енергооб’єктів, а також можлива фінансова підтримка.

Агентство відновлення офіційно звернулося до партнерів щодо надання допомоги у технічному аудиті проєктної документації на захисні споруди та кошторисів будівництв енергетичних об’єктів.

“Ми працюємо 24/7, щоб допомогти зберегти світло, тепло та електроенергію в умовах варварських атак росії. Важлива та продуктивна зустріч, щоб обговорити наші спільні зусилля для захисту енергосистеми цієї зими”, – сказала Бриджіт Брінк.

Читайте також: Швейцарія змінить умови працевлаштування для українських біженців

Які рівні захисту енергетичних об’єктів

Урядом та Генеральним Штабом ЗСУ було прийнято рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури.

“Перший рівень захисту – спорудження габіонів та біг-бегів. На сьогодні Агентство відновлення захищає 90 обʼєктів у 21 області від уламків дронів та ракет”, – сказав Мустафа Найєм.

Другий рівень – це захист від дронів та шахедів. Бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі Укренерго, починаючи з березня цього року. Захищають 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Третій рівень – захист від ракет. Захищає 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях.

Над захистом Агенство відновлення працює спільно з Укренерго – вони формують завдання на проєктування та будівництво. Усі проєктні рішення узгоджуються з Генеральним штабом Збройних Сил та ДСНС.

“Під час проєктування використовуються вихідні дані від Генерального Штабу, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання в Британії за нормативами та стандартами Британії та США”, – йдеться в повідомленні.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward