Україна вимагатиме через суд скасування страйків польських перевізників

event 10:02 Вівторок 28 Листопадаа 2023 У СВІТІ

Для розблокування кордону ведеться робота державою та бізнесом за трьома напрямами. Адже погодитись на вимоги польських страйкарів – неприйнятно для економіки України та перевізників.

Про це повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін під час брифінгу “Блокування кордонів: поточна ситуація та шляхи вирішення”.

Володимир Балін, віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників, передає AgroPortal. 

Держава наразі працює у двох напрямах — спільно з Європейською комісією доносить уряду Польщі, що страйки порушують низку міжнародних договорів, зокрема і договору ЄС. Ці порушення потрібно фіксувати та скасовувати рішення про проведення страйків. Друге — Міністерство інфраструктури збирає інформацію про порушення страйкарів і також передає до уряду Польщі з вимогою, щоб вони вжили заходів щодо скасування страйків. Третій шлях — спільнота перевізників найняла адвокатів, які доводять, що страйкарі мають скасувати свої рішення про страйк. Якщо рішення не буде прийняте, то буде вимагатися в суді скасування дозволів на страйки.

Володимир Балін додав, що сьогодні, на жаль, польський політикум не зовсім розуміє, що відбувається на кордоні. Розуміння ситуації має тільки польський бізнес, який втрачає кошти через блокування переходів.

Читайте також: Ощадбанк з 1 грудня змінює умови для власників карток 

“Багато польських компаній мають кооперацію з українськими, і вони так само втрачають і готові долучатися до нас, щоб у судовому порядку скасовувати дозволи на страйки”, — зазначає Володимир Балін.

На його думку, поняття про те, що українські перевізники обмежують можливості польських на європейському ринку, — це відверта маніпуляція.

Останні новини
10.05.2024, П’ятниця
09.05.2024, Четвер
08.05.2024, Середа
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward