Україна не поступиться територіями заради припинення війни – Зеленський

event 12:02 Середа 13 Грудня 2023 Війна

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не готова поступатися своїми територіями в обмін на припинення війни з росією. Про це він сказав на брифінгу після переговорів із президентом США Джозефом Байденом у Вашингтоні, повідомляють в Офісі Президента.

“Тим голосам, які пропонують віддати наші території… Як віддати своїх людей? Питання ж не тільки в землі, питання в живих людях, їхніх долях, в історіях їхніх, питання в цих сім’ях, їхніх дітях”, – сказав він

Зеленський запропонував тим, хто підтримує територіальні поступки, відповісти: “Чи готові вони віддати своїх дітей терористам?”

“Там живуть наші люди, там сім’ї, там діти, і все це – частина українського суспільства. Ми говоримо про живих людей. З них знущаються, їх ґвалтують, їх убивали. Ми це чудово знаємо”, – підкреслив він.

Читайте також: Уряду нового польського прем’єра Дональда Туска висловили вотум довіри

Глава держави також зазначив, що під час зустрічей отримав позитивні сигнали від представників обох партій Конгресу США.

“Я точно сказав про те, що хотів сказати. Я відчував підтримку й від Адміністрації президента Байдена, а також відчув  від сенаторів. Ми про це говорили й говорили зі спікером. Сигнали були. Вони були більш ніж позитивні, але ми знаємо, що є слова, а є результат”, – наголосив президент.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward