Україна може мобілізувати до 2,5 млн осіб у разі вторгнення РФ — Данілов

event 14:50 Вівторок 01 Лютого 2022 Суспільство

Україна може мобілізувати до 2,5 мільйона осіб у разі вторгнення Росії, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов в інтерв’ю агенції АР, опублікованому 31 січня.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Вони (росіяни – Ред.) зіткнуться з відповіддю нашого суспільства, наших громадян і наших військових. Ми можемо привести у бойову готовність від двох до двох з половиною мільйона осіб“, – сказав він.

Про російських військових біля кордону

Секретар РНБО нагадав, що РФ сконцентрувала понад 120 тисяч військових біля кордону з Україною і провокацій з її боку можна очікувати “у будь-який момент”. Втім, коментуючи ймовірність повномасштабного наступу, Данілов сказав, що такий крок з боку Росії потребуватиме значної підготовки, яку легко буде помітити.

На підготовку до такого наступу Росії знадобиться від трьох днів до тижня, додав секретар РНБО.

Коментар: “Поки що ми цього не бачимо. Ми прекрасно розуміємо що відбувається і спокійно готуємося до цього“, – сказав Данілов.

Про досвід українців на Донбасі

Секретар РНБО також додав, що 420 тисяч українців отримали бойовий досвід у боротьбі з проросійськими бойовиками на сході України і до мільйона українців мають мисливські ліцензії.

Коментар:Ми не можемо дозволити собі паніку в нашій країні. Нам дуже складно утримувати контроль над економічною ситуацією у країні, коли всі ЗМІ постійно пишуть про те, що війна почнеться завтра. Паніка – сестра поразки“, – зазначив він.

Про НАТО та зброю від Заходу

Данілов засудив вимоги Росії закрити для України вступ до Організації Північноатлантичного договору (НАТО), наголосивши, що Україна зробила свій вибір стати членом Альянсу, і це закріплено у Конституції країни.

Коментар:Ніхто не має права вказувати нам ставати нам членами альянсів чи ні. Це суверенне право нашого народу“, – наголосив він.

Секретар РНБО додав, що Київ потребує від країн Заходу більше зброї для самозахисту. Він розкритикував відмову Німеччини надати Україні зброю, і сказав, що Берлін не зміг належним чином вибачитись перед українцями за злочини нацистів під час Другої світової війни.

Коментар:Вони вибачаються перед росіянами, наче ми одна країна. Тоді їм не варто говорити про демократію, а сказати, що вони підтримують авторитарні режими та співпрацюють з ними“, – сказав Данілов.

Джерело

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward