У російському блозі Google борщ зарахували до “найвідоміших російських страв”

event 10:22 Середа 21 Квітня 2021 ПОДІЇ

Платформа Google Arts & Culture запустила спільний проєкт з Федеральним агентством РФ з туризму “Раскуси Россию”, де склали топ-10 найвідоміших російських страв. Туди ж включили й борщ, вказавши, що існує декілька його різновидів, зокрема й український.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це пише міністр культури України Олександр Ткаченко.

Так, спершу матеріал в офіційному російському блозі Google називався “10 російських страв, які увійшли в історію”. На п’ятій позиції цього переліку автори матеріалу вказали борщ.

Коментар: Історія борщу йде в глибину століть, але в ХХ столітті цей простий і ситний суп став основною стравою в меню закладів від Хабаровська до Бреста“, ㅡ йшлося у тексті.

Наразі назву матеріалу змінили на “10 страв, які вплинули на російську кухню”. Підпис під ілюстрацією також змінився на більш скромний: “Історія борщу йде в глибину століть, але у двадцятому столітті цей ситний суп став основною стравою в меню у кафе кількох країн, включно з Росією”.

Водночас у тексті вирішили не змінювати згадку про кілька різновидів борщу. Зокрема, у матеріалі вказують, що є український борщ (з часником та тертим салом), борщ по-московськи (з різними видами м’яса) та борщ по-флотськи (з червоним перцем та копченою свининою).

Міністр культури України наголосив, що борщ ㅡ етнічна українська страва та зазначив, що російські автори “видають бажане за дійсне”.

Коментар: Ще “Розкуси Росію” пропонує іноземцям відправитися в гастрономічний тур по Росії. Цікаво, а тури в захоплену Південну Осетію за пирогами будуть? Чи в анексований Крим – за стравами переслідуваних кримських татар? Чи у захоплені частини Донецької та Луганської областей, де варять прекрасний борщ?“, ㅡ пише Олександр Ткаченко.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: У який час варто їсти вуглеводи, щоб не набирати вагу

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward