У МВС розповіли про спеціальний додаток для жертв домашнього насильства

event 13:45 П’ятниця 05 Серпня 2022 ПОЛІТИКА
dodatok

3 серпня Олена Зеленська у посольстві Великої Британії анонсувала вихід спеціального додатка для телефонів, який покликаний допомогти жертвам домашнього насилля. Тепер він доступний для встановлення Google Play та App Store. 

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Головною функцією цього застосунку є прихований виклик поліції натиском однієї кнопки. Інтерфейс та наповнення виглядають як звичайна програма і ніяк не видають наміри жертви звернутись до правоохоронних органів.

Сам сервіс підключений до інформаційно-комунікативного порталу Національної поліції. В ньому, окрім кнопки виклику, є ще корисна інформація про види насильства та карта з всіма доступними сервісами поряд.

Назва додатка та його інтерфейс спеціально не розголошуються та постійно змінюватиметься аби в домашнього тирана не було можливості прослідкувати, що саме використовує жертва.

“Зараз, коли всі ми, вся країна знає, як це страшно й боляче – зіткнутися з агресором, ми як ніколи добре можемо зрозуміти тих, хто постраждав від домашнього насильства. І маємо їм допомогти. Впевнена, після всього, що переживає нині Україна, наше суспільство не буде терпимим до насильства вже ніколи”.

Олена Зеленська

Заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко розповіла основні принципи роботи програми.

“Розуміючи, що дзвінок на 102 може стати додатковим тригером для кривдника. Ми прагнемо максимально убезпечити постраждалу, зробити допомогу доступною. Для когось наш застосунок, можливо, стане тим самим «рятівним кругом». Його основна мета – надати постраждалим, найчастіше жінкам, можливість звернутися за допомогою без дзвінка на 102, без необхідності говорити вголос з оператором, без необхідності шукати інформацію в інтернеті. Безпечно і швидко”.

Щоб дізнатись назву додатка та як його встановити потрібно зателефонувати на гарячу лінію 116 123 або написавши особисте повідомлення на сторінці «Розірви коло» @rozirvy_kolo.

Читайте також: На Луганщині до мобілізації почали залучати вчителів.

До слова, з початку повномасштабної війни на території України, кількість випадків домашнього насилля зросла більше ніж у два рази – 58 тисяч повідомлень до поліції. 

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward