У Мексиці наркобарони оголосили полювання на поліцейських

event 12:26 Вівторок 12 Грудня 2023 КУРЙОЗИ

Один з мексиканських наркокартелів відкрив “полювання” на групу правоохоронців, яка викрала зі складів банди велику партію наркотичних речовин. Місцева прокуратура повідомила про вбивство у Тіхуані кількох офіцерів, яких підозрюють у крадіжці, пише The Guardian. 

Слідство дійшло висновку, що 18 листопада з пів дюжини місцевих правоохоронців змовились та розробили план викрадення великої партії наркотиків з приміщення складу, який використовувався одним з місцевих картелів. Ймовірно йдеться по угруповання “Сіналоа”, яке вважається чи не найнебезпечнішим у Тіхуані. 

“Минулого тижня з’явилося відео, на якому поліцейський пікап виїжджає з будівлі з великими пакунками кокаїну в поліетиленовій упаковці, що заповнюють кузов”, – йдеться у статті. 

У прокуратурі вже цього тижня підтвердила, що по цій справі “проходять” три детективи та така ж кількість співробітників муніципальної поліції Тіхуани.

Вочевидь, членам наркокартелю відразу вдалося встановити, хто стояв за крадіжкою. Оскільки за лічені години після “злочину” невідомі бойовики обстріляли офіс федеральної прокуратури в Тіхуані. Протягом ще однієї години був застрелений один з працівників місцевої поліції, ймовірно, причетний до викрадення. 27 листопада у власній машині від куль загинув один з детективів, який вважався фігурантом справи. Ще двох офіцерів, які перебували під слідством, невідомі застрелили на вулиці посеред білого дня. 

Читайте також: Армія Ізраїлю завдала удару по заводу з виробництва зброї ХАМАСу

Ексглава поліції Тіхуани Альберто Капелла (працював з 2007 по 2008 рік та 2011 по 2013 рік) заявив, що картель, скоріше за все, почав загальну відплату за крадіжку.

“Це дуже тривожно. Тіхуана ніколи не бачила нічого такого масштабу, і це багато про що говорить”, – заявив він. 

Як відомо, Тіхуана у Мексиці відома тим, що саме здійснюється рекордна кількість вбивств. У місті з населенням 2,1 млн людей упродовж кількох останніх років щороку скоюється близько 2000 вбивств. 

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward