У Білорусі починається загальнонаціональний страйк: причина

event 10:39 Понеділок 26 Жовтня 2020 У СВІТІ

Від сьогодні, 26 жовтня, в Білорусі має розпочатися загальнонаціональний страйк після невиконання самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком вимог “Народного Ультиматуму” Світлани Тіхановської.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Білоруси здійснять цей крок, оскільки їхнє слово — закон. Закон, якого нас намагалися позбавити, але який ми обов’язково повернемо. І в цьому нам допоможе наша головна мирна зброя — солідарність“, — оголосила Тіхановська напередодні, 25 жовтня.

Того дня в Білорусі відбувся одинадцятий недільний марш за участі десятків тисяч людей, які вимагали від Лукашенка виконання трьох вимог “Народного Ультиматуму” Тіхановської: оголосити про відставку, припинити насилля на вулицях і звільнити всіх політв’язнів.

До обіду 25 жовтня Лукашенко частково виконав хіба одну з вимог — щодо звільнення політв’язнів. Після зустрічі самопроголошеного президента з окремими опозиціонерами в СІЗО звідти відпустили Юрія Воскресенського і Дмитра Рабцевича.

Крім того, на недільних акціях силовики застосували проти демонстрантів світло-шумові гранати й гумові кулі, внаслідок чого постраждали принаймні кілька людей. В МВС Білорусі визнали, що застосовували спецзасоби “для стримування найбільш агресивних протестувальників”.

За повідомленнями білоруських ЗМІ, страйк уже почався на кількох підприємствах і в установах країни — зокрема на Мінському заводі колісних тягачів (МЗКТ), Мінському тракторному заводі (МТЗ) та Білоруському державному університеті.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: “Даю вам слово, хлопці”: Лукашенко пообіцяв що більше не балотуватиметься в президенти

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward