“Цвістимуть аж до заморозків”: які квіти можна посадити в березні

event 08:05 Четвер 23 Березня 2023 БЛОГ

Погода в березні не радує, але це не привід сидіти склавши руки – якраз час сіяти квіти для саду. Розповідаємо, які квіти можна посадити в березні, щоб вони радували до осені, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Які квіти посадити в березні

  • Вербена

Вербену люблять за невибагливість і яскраві квіти, а цвіте вона аж до початку заморозків. Насіння вербени сіють на розсаду в березні, а перші сходи з’являються через 15 днів. У грунт вербену висаджують в травні. Під час висадки потрібно враховувати, що вербена любить простір, тому сіянці потрібно садити на відстані 25-30 см. 

  • Флокс однорічний

Висівають на розсаду в березні, насіння проростає на поверхні грунту і на світлі. Флокс дуже швидко сходить – через 5-8 днів вже з’являються проростки. У відкритий грунт висаджують його в квітні-травні, коли грунт досить прогріється. Цвіте флокс з червня і до заморозків.

  • Аліссум однорічний

Цією квіткою часто прикрашають клумби безперервного цвітіння – вона покриває їх красивим килимом. У аліссума приємний медовий аромат і ніжні квіти. Сіють на розсаду з середини березня до початку квітня, перше насіння проростає через 10-12 днів. Пересаджують аліссум в грунт у кінці травня. 

Читайте також: Місячний календар на квітень 2023: сприятливі та несприятливі дні для справ

  • Левиний зів 

Зазвичай левиний зів висівають прямо в грунт, коли той досить прогріється. Але в березні його краще посадити на розсаду. Для цього насіння перемішують з піском, присипають землею і поливають. Вже через 10 днів з’являються перші сходи. Пересаджувати в квітник левиний зів можна через півтора-два місяці. Цвіте він з червня по листопад.

  • Клеома

Рясно цвіте з червня і до заморозків. Це незвичайна і ароматна квітка, сіють її на розсаду в березні, а в грунт пересаджують у другій половині травня. Як і вербена, клеома любить простір – висаджувати саджанці потрібно на відстані 50 см один від одного.

  • Петунія 

Квітка, яку зазвичай прийнято висаджувати в горщиках і прикрашати ними тераси, дуже красиво буде виглядати в саду. Насіння сіють на розсаду тільки поверхнево, а через 7-14 днів з’являються перші сходи. Висаджувати петунію у відкритий грунт можна після того, як відступлять заморозки, на відстані 30-35 см. Цвіте вона безперервно з весни до осені.

  • Лаванда 

У березні також висівають лаванду. Перші сходи з’являються через 14 днів, а в грунт її можна пересадити, коли пройдуть всі весняні заморозки. Лаванда любить сонце. Прекрасна тим, що своїм ароматом відлякує мух, комарів, міль і різного роду шкідників. Тому її часто садять під вікнами кухні або вітальні. Цвіте лаванда аж до жовтня.  

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward