Субсидія по-новому: як оформити виплати непрацюючим пенсіонерам

event 12:24 Понеділок 04 Грудня 2023 Суспільство

У Пенсійному фонді нагадали, які обов’язкові умови існують для отримання непрацюючими пенсіонерами соціальних виплат на оплату комуналки.

Якщо непрацюючий пенсіонер зареєстрований і проживає у житловому приміщенні один, для отримання субсидії йому необхідно лише подати заяву та декларацію в онлайн-режимі на сайті ПФУ або оффлайн.

Якщо разом з пенсіонером у будинку чи квартирі зареєстровані інші особи, які фактично не проживають за місцем реєстрації, до заяви й декларації додатково подаються документи, що підтверджують непроживання у житловому приміщенні таких осіб.

Це можуть бути:

  • довідка про навчання або працевлаштування особи в іншому населеному пункті;
  • довідки ЖЕК, ОСББ або ЖБК про непроживання особи за адресою домогосподарства;
  • довідка про сплату спожитих ЖКП за іншою адресою чи акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства / фактичного місця проживання.

Українцям спростили процедуру оформлення субсидій із жовтня. Крім того, розмір допомоги на оплату комунальних послуг взимку зріс. Минулого опалювального сезону українці в середньому отримували до 1600 гривень на місяць, цього року виплати зросли для кожного індивідуально, в залежності від зростання комунальних платежів.

Читайте також: Ще більше дронів для ЗСУ: Міноборони отримало додатковий ресурс на їх закупівлю 

Розмір субсидій розраховується індивідуально для кожної сім’ї на основі її доходів. Як відомо, на субсидію можуть розраховувати ті родини, плата за комуналку у яких перевищує 15% від їх сумарного місячного доходу.

Останні новини
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward