Стало відомо, за яких умов Польща скасує заборону на українське зерно

event 11:25 Понеділок 25 Вересня 2023 ПОЛІТИКА

Варшава не скасує заборону на ввезення українського збіжжя на польський ринок, поки не буде спільного рішення з Києвом. Про це під час пресконференції у Варшаві заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише agronews.uа.

Польський міністр підтвердив, що на наступному тижні мають відбутися переговори з його українським колегою Миколою Сольським. Телус зазначив, що у телефонній розмові з українським міністром, що відбулася напередодні, він закликав провести переговори у добрій атмосфері, зокрема завдяки відкликанню Україною скарги проти Польщі у СОТ.

Водночас міністр запевнив, що Польща не скасує ембарго на українські продукти, поки не буде знайдено спільне рішення, яке враховуватиме й інтереси польських аграріїв.

“Ми не скасуємо наше ембарго, якщо не виробимо безпечного та ефективного рішення, щоб були гарантовані інтереси польського фермера, а українське зерно не потрапляло до Польщі”,- підкреслив Телус.

Читайте також: Польща підготувала транзитні коридори для експорту українського зерна

Він назвав позитивним те, що Україна “почала говорити з Польщею напряму, а не через Єврокомісію”. Міністр також запевнив, що Польща хоче допомогти з транзитом українського збіжжя через свою територію

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward