Скандальну “карету” з конями, яка возила дітей до школи, замінили на комфортний автобус (відео)

event 16:28 Четвер 30 Січня 2020 ПОДІЇ

Нещодавно мережу сколихнула новина, про те, що у селі Вербень на Рівненщині, вже десятки років дітей до садочку возять у обшарпаній кибитці на конях. Однак, сьогодні у тамтешньої малечі з’явився новий сучасний автобус, який буде відвозити їх до садочку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Ініціатором купівлі нового транспортного засобу для малят був народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук.

Коментар:Ми виправили ситуацію, і відтепер дітлахів возитимуть у теплі і комфорті. Автобус передали громаді. Стареньку кібітку жителі села поставлять на території садочку, на пам’ять. Нею ще возили батьків дітлахів багато років тому” – розповів нардеп.

У селі Вербень діти їздитимуть в садочок на автобусі, а не "кібітці"

Пам’ятаєте заголовки в усіх ЗМІ, про «карету», яка на Рівненщині возить дітей до школи?Декілька місяців тому про дітей з села Вербень писали в усіх ЗМІ, в тому числі і російських. Як виявилося, кібіткою возили до школи ще батьків цих дітлахів. Протяжність села 8 кілометрів, і дістатися до садочку було проблематично. Крім того, через бруківку і асфальт постійно збивалися коні. Умови, у яких дітей завозили у садочок ви можете побачити у відео.Ми вирішили виправити цю проблему. Відтепер дітям буде комфортно і затишно вже в автобусі, а кібітку вирішили поставити на території садочку на пам’ять.Вдячний підприємцю Роман Курис та ЖК «На Щасливому», що долучився до ініціативи. Нам слід пам’ятати – чужих дітей не буває.

Опубликовано Дмитро Соломчук Четверг, 30 января 2020 г.

Деталі: Село Вербень має протяжність 8 кілометрів, а у місцевої громади не було жодної альтернативи такому “транспорту”. За поганої погоди ця кібідка була єдиним способом дістатися до навчального закладу.

На жаль, говорити про комфорт під час пересування таким способом взагалі не доводилося. Окрім цього, подібні “карети” не могли забезпечити навіть елементарних правил безпеки під час перевезення дітей.

Зауважимо, що до ініціативи, з купівлі для дошкільнят нового автобусу, долучився підприємець Роман Курис та ЖК “На Щасливому”.

Також, відзначимо, що стару кибитку вирішили не забирати зовсім, а залишити поруч з садочком на пам’ять.

Читайте також: На Рівненщині селяни самостійно ремонтують дорогу (фото)

Автор:
Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward